Selin Yarattığı Yıkım Gün Yüzüne Çıkıyor: Bozkurt Diye Bir Yer Kalmadı, Haritadan Silindi!

Selin Yarattığı Yıkım Gün Yüzüne Çıkıyor: Bozkurt Diye Bir Yer Kalmadı, Haritadan Silindi!
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlçede 11 Ağustos'taki şiddetli yağışın ardından yaşanan selde kaybolanlara ulaşmak için geniş çaplı çalışma yürütülüyor. ( Doğukan Keskinkılıç - Anadolu Ajansı )

Sel felaketinden en fazla etkilenen yer olan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki bir vatandaş, “Canlı canlı denize gittiler. Evler yıkıldı. Bozkurt diye bir yer kalmadı. Haritadan silindi. İkinci, üçüncü katlara sular çıktı. İnsanlara ‘kaçın’ diyorum, ‘sel patladı’ diyorum. Video çekiyorlar. Telefonla video çekenlerin hepsi gitti denize. Çoğu kişi hala orada, toprak altında hala çıkaramadık” dedi.

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin verdiği hasarın boyutları gün yüzüne çıkıyor. Vatandaşlar selin ardından kaybolan yakınlarını aramak, ev ve iş yerlerindeki hasarı görmek için Bozkurt’taydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bozkurt’a; Kastamonu, Bartın ve Sinop’un “genel hayata etkili afet bölgesi” ilan edildiğini açıklamıştı.

Sel sırasında birçok kişinin denize sürüklediğini belirten bir vatandaş, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Canlı canlı denize gittiler. Evler yıkıldı. Bozkurt diye bir yer kalmadı. Haritadan silindi. İkinci, üçüncü katlara sular çıktı. Milleti kurtarmaktan, bağırmaktan sesim kısıldı. İnsanlara ‘kaçın’ diyorum, ‘sel patladı’ diyorum, ‘çay patladı’ diyorum. Video çekiyorlar. Telefonla video çekenlerin hepsi gitti denize. Çok kötü. Evler hep gitti. Çoğu kişi hala orada yatıyor, çıkartamadık, toprakların altında yatıyorlar.”

Sel nedeniyle evinde mahsur kaldığını söyleyen bir vatandaş ise şunları anlattı:

“Köprü göçtü. Fotoğraf çekiyorlardı, onlar da gitti. Sabaha kadar oradan çıkamadık. Her tarafımız suydu. Binanın etrafı. Mahsur kaldık. Bir buçuk gün bekledik orada. Helikopter almadı. En sonunda bata çıka çıktık. Hamile kadınlar vardı. Otuz kişi kadar vardık. Araba da gitti. İş yerimiz de gitti. Tanıdıklarımız gitti.”

Yaşlı bir vatandaş ise sele, camideyken yakalandığını ifade ederek suyun içerisinde kaldığını boğulma tehlikesi yaşadığını aktardı. Vatandaş, şunları söyledi:

“Evimi bilmiyorum, evime giremiyorum. Camilerde kaldık. Bu akşam da İstanbul’a kaçacağım, başka çaresi yok. Camide yakaladı beni. O suyun içinde kaldım, boğuluyordum. Orada kurtardılar beni.”

Bir yakınını felakette kaybeden bir başka vatandaş ise, şunları söyledi:

“Burası benim enişteme ait. Kendisi kuyumcu. Olay başladıktan yaklaşık 20 saat sonra kendisini dükkanın içerisinde bulduk. Dükkanın içinde mahsur kalmış. Suyun yüksekliği 3-4 metre, tabelaların okunmayacağı seviyeye kadar su gelmişti. Maalesef kendisini kurtaramadık. Başka kayıplarımızda var ilçede.”

Selden dolayı evinin sular altında kaldığını söyleyen bir diğer vatandaş ise dışarıda kaldıklarını belirterek, hayvanlarına artık yemek götürdüğünün söyledi.
(ANKA)

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!