Selanik’te neler oluyor?

Selânik’teki Türk Başkonsolosluğuna, yüzü maskeli yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından dün sabaha karşı molotof kokteylleriyle saldırıda bulunuldu.

Olayı Kayseri Eski Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bu olaydan yaklaşık 3 hafta önce İdari Ateşesinin aracının da yakıldığını ifade eden Halaçoğlu’nun konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

“Yunanistan'da neler oluyor? Bundan üç hafta önce Selânik Başkonsolosluğumuz İdari Ateşesinin aracı yakıldı. Yine dün saat 02.40ta yine yüzü maskeli 50 kişilik bir grup konsolosluğa molotof kokteyli ile saldırdı. İşin ilginç yanı, bizim basında bu olayların yer  almamış olması.
 
Konsolosluğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şükürler olsun ki konsolosluk mensuplarına bir zarar gelmemiş. Başta başkonsolosumuza ve ailesine ve tüm çalışanlara geçmiş olsun diyorum.”
 

25 MART PROVOKASYONU MU?

Halaçoğlu daha sonraki paylaşımında ise 25 Mart’ın Yunanistan'da Türklerden kurtuluş günü olarak kutlandığını ifade ederek olayın polisle çatışma gibi gösterildiğini ancak öyle olmadığını söyledi.

Halaçoğlu, “Yunanistan'da neler oluyor dedim. Bazı arkadaşlar konsolosluğa saldırı değil polisle çatışmadır diyorlar .Ancak ben bizzat konuştum. İdarî ataşenin aracının yakılması medyada yer aldı mı? Almadı. Ayrıca 25 Mart Yunanistan'da Türklerden kurtuluş günü olarak kutlanıyor. Hatırlatayım ” dedi.
 

TÜRK BASINI SESSİZ

Öte yandan, Halaçoğlu’nun paylaşımında da yer alan Yunan basınına ait bir haberde 15 kişinin gözaltına alındığı ifade edilirken, konu Türk basınında kendisine henüz yeterli yer bulamadı. Dışişleri’nden de konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!