Şehit Anaları Derneği Başkanı Akbaba: “Beni Mahkemelere Götürenler, Şimdi Şehit Ailelerini Hatırladı”

Şehit Anaları Derneği Başkanı Akbaba:

1993 yılında oğlunu şehit veren Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Lütfü Türkkan ile şehit yakını arasında yaşananların ardından başlayan tartışmalar hakkında  konuştu. Akbaba,  “Bugünlerde şehitleri ağızlarından düşürmeyip, şehit ailelerinin haklarını savunanlar, yeni ameliyatlı olmama rağmen beni sebepsiz yere yargılamaya çalışmışlardı. O zaman neredeydiniz?” dedi.

Oğlunu vatan için toprağa veren Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Lütfü Türkkan’ın Meral Akşener’e hakaret eden şehit yakınına küfretmesine ilişkin yaptığı açıklamada “Bugünlerde şehitleri ağızlarından düşürmeyip, şehit ailelerinin haklarını savunanlar, yeni ameliyatlı olmama rağmen beni sebepsiz yere yargılamaya çalışmışlardı. O zaman neredeydiniz?” dedi.

Aykırı’ya açıklamalarda bulunan Akbaba, “Şahsıma edilen o küfürleri kabul etmiyorum. Türk milletine yakışır bir küfür değil. Şehit ailesi olsun istersen dağdan inen PKK olsun. O küfür bir milletvekilinin ağzına yakışmaz bunu yapmaması gerekiyordu. Beni asıl derinden yaralayan şey Hulusi Akar’ın bir meclis toplantısında feryat edercesine ‘Başıma silah dayandı’ diyerek darbe olayını anlatıyor ‘Boğazımı sıktılar’ diyor. O öyle diyor fakat özel harekât kurmaylıkta kozmik odaları açtırmamak için bir Mehmetçiğin kalbine kurşun sıktılar. O canını veriyorsa sen ‘Boğazımı sıktılar korkudan yaptım’ diyemezsin. Şimdi beni suçlayıp konuşmamdan iki yıl sonra mahkeme kapısına götürüyorsunuz. O zaman benim ayağım yeni ameliyat olmuştu, yürüyemiyordum. Fakat kanuna karşı gelmemek için Kars’tan çıkıp Ankara’ya ifade vermek için geldim” diye konuştu.

“Sayın Hulusi Akar eşinizin başınıza silah mı dayandı, boğazınızı mı sıktılar? Önceden yanımda yoktunuz şimdi sahip çıkmaya başladınız. Sizin sahip çıkmanıza inanmıyorum. İkincisi AKP’nin Sayın Genel Başkanı diyor ki ‘Bu küfür yenilir yutulur değil’. Şehide kelle, bebek katiline ve mektubunu getirip okuttuğunuz Öcalan’a sayın dediniz o zaman bu şehide sahip çıkanlar neredeydi, 74 şehidin katilini getirdiler TRT’de ağırladılar o zaman neredeydiniz? Bunlar da yenilir yutulur değil. Bir şehit annesini 4 yıldır mahkemelerde süründürüyorsunuz bu hiç yenilir yutulur değil” diyen Akbaba, “Peki ben hangisi ile karşılaştırayım da size güveneyim, şehide sahip çıkıyorsunuz. Bir vatandaş şehit kardeşi Meral Akşener’e ağıza alınmayacak şekilde küfür etmiş. Meral Akşener’i temsil eden bir milletvekili de ona küfür etmiş. İkisini de kınıyorum ikisine de yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Birisi Bana ‘Bu Kadın Vatan Hainidir’ Dedi, Mahkeme ‘Eleştiri’ Dedi

“Şimdi şehitlere saygı duyanlara sesleniyorum” diyen Akbaba, “Bana hiç yoktan tanımadığım bir şahıs Afyon’da ‘Bu kadın vatan hainidir’ dedi. Ben de dört yıl cezayla yargılandıktan sonra tazminat davası açtım ve ‘Şehit annesine nasıl vatan haini deniliyor’ diye sordum. Ben vatan için evlat verdim. Başka şehitler vermeyelim diye de mücadele ediyorum. Hakimin verdiği karar ise bana vatan haini diyen kişinin sözlerinin öz eleştiri olduğunu yönünde. Bana hakaret edilmiş bu nasıl öz eleştiri olabilir, bana vatan haini denilmiş. Bunlar böyle eğer adalet, hukuk bir kişinin dudağı arasında olursa o her şeyi yapıyor. Canı isteyene şehit ailesi deyip göğüs geriyor, ortalığı karıştır diye destek veriyor. Canı isteyince de şehit annesine vatan haini diyenlere öz eleştiri diye karar alıyor. Yüksek mahkemeye gideceğim bunun peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!