Sarıklı rektörle akademi keyfi

Altı fakülteli üniversitenin resmi internet sitesindeki bilgilere göre, Ağırakça, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Fakültesi’ni ‘dekanvekili’ olarak yönetiyor.

Ağırakça’nın iki yıldır herhangi bir yardımcısı olmadığı da belirtildi.

Ağırakça’nın 2015’te göreve gelmesinden sonra üniversiteye rektör yardımcısı olarak beraberinde getirdiği Prof. Dr. Yusuf Çetindağ açığa alındıktan sonra YÖK’ün atadığı Prof. Dr. Cemal Oğuz ve Prof. Dr. İbrahim Özcoşal’ın da rektörle anlaşamadıkları için birer ay görev yaptıktan sonra istifa ettikleri öğrenildi.

‘Demokrasiyi benimseyen öldürülür’

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın genel yönetim ve ‘ilmi redaksiyonu’nu yaparak yayına hazırladığı Şamil Yayıncılık tarafından yayınlanan altı ciltlik Şamil İslam Ansiklopedisi’nde yer alan ‘mürted’ maddesinin, bazı ideolojik görüşler için ölüm fetvası anlamına gelecek ifadeler içerdiği ortaya çıkmıştı.

Ansiklopedide ‘mürted‘ kelimesinin tanımı “Kafirleri tekfir etmemek, kafirler hakkında şüpheye düşmek ve uydukları İslam dışı ideolojilerinin doğru olduğuna inanmak; anıt mezar ve ölülere tapınmak; Yahudilik, hristiyanlık, komünizm, kapitalizm, demokrasi, sosyal demokrasi vb. şirk düzenlerini doğrulamak” olarak yapılıyor. Maddenin devamında ise “Mürted’in cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektedir” deniliyor.

Şamil İslam Ansiklopedisi’nin ‘nüşüz‘ maddesinde kadınlar için “Erkeğin isteğini yerine getirmeyen kadın Allah’a isyan etmiş sayılır” dendiği tespit edilmişti.

Ağırakça, “Yazılıp çizilenlerin tek harfi bile bana ait değil” demişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!