Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti

Hangi meslek grubu hangi tarihte askere sevk edilecek?

Geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi edildiği Yalova Devlet Hastanesi'nde 7 Mayıs'ta beyin ölümü gerçekleşen, daha sonra İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen Erdiş'in, yaşam destek ünitesine bağlı süren organ fonksiyonları da durdu.

İBDA/C davasından hükümlüyken talebi üzerine yeniden yargılanmasına karar verilerek tahliye edilen Erdiş, 'her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği'nden beraat etmişti.

5afc04b90490c924a0cff924

SALİH MİRZABEYOĞLU KİMDİR?

Salih Mirzabeyoğlu ya da gerçek adıyla Salih İzzet Erdiş (10 Mayıs 1950, Erzincan), İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA/C) örgütünün başı olmakla suçlanıp ömür boyu hapse mahkûm olan 22 Temmuz 2014’te yeniden yargılama talebi kabul edilerek tahliye olmuştur.İlk okulu Eskişehir’de Fatih İlkokulu’nda (1962), orta okulu Mehmetçik Ortaokulu’nda (1965) tamamladı (1968). Yazı ve şiirleri lise yıllarında Babıali’de Sabah gazetesinde yayımlanmaya başladı (1965).

Salih Mirzabeyoğlu Erzincan’da dünyaya geldi. İlköğretim, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de tamamladı. 15 yaşında Necip Fazıl Kısakürek ile karşılaştı ve Nakşibendi tarikâtına katıldı.Mirzabeyoğlu’nun ismi 1970’lerde duyulmaya başlandı. İslami gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar’ın kurucusuydu. Gençliğinden itibaren Milli Görüş gömleğini üstüne giymişti. Salih Mirzabeyoğlu’nun genç yaşına rağmen sözüne itibar ediliyordu. Konferanslar veriyor, çevresinde İslam’a gönül veren dinamik gençler toplanıyordu.

1970'lerin ikinci yarısında kurulan Akıncılar Derneği'nin kurucuları arasındaydı. Derneğin politikalarının savunulduğu Gölge ve Akıncı Güç gibi dergileri çıkarttı. Necip Fazıl Kısakürek onun kaleminden çok etkilenmiş, “Benim 40 senedir aradığım ses buydu” demişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!