Şakirpaşa Havalimanı’nın Kapanması Esnafı Zor Durumda Bıraktı: ‘Büyük Bir Köye Benzedi Burası’

featured

Şakirpaşa Havalimanı çevresinde balık restoranı işleten Kasım Doğan, havalimanının kapanmasının ardından iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, “Yollar bomboş. Yan tarafımızdaki esnaf kapattı. Araç kiralama dükkanları kapandı. Gümrük Taksi kapandı. Kebapçı açıldı kısa bir süre önce ama artık o da iş yapamıyor. Büyük bir köye benzedi burası. Ne gelen var ne giden var. Biz de bugün yarın dükkanımızı kapatırız. Müşteri yok, gelen giden yok. Şehir dışında bir bulvara dönüştü burası. Kozan, Ceyhan ve çevre illerden herkes burayı kullanıyordu. Günlük 1000 TL kazanıyorsak, şimdi 100 TL kazanamıyoruz. Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor, zor durumdayız. Havalimanımızın tekrar yolcu taşımacılığına açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘BİZİ KADERİMİZLE BAŞ BAŞA BIRAKTILAR’

Gümrük Taksi Durağı da kapanan işletmeler arasında. Taksi durağının sahibi Kurtuluş Gökhan, evine ekmek götüremeyecek duruma geldiğini belirterek, “Üç çocuk babasıyım. Çocuklarım okula gidiyor. Onlara bakmak zorundayım. 34 yıldır burada hizmet veriyorum. Havalimanının kapatılmasıyla bütün esnaf kan ağlıyor. Bizim fişimize çektiler, kaderimizle baş başa bıraktılar. Havalimanı kapandıktan sonra evime ekmek götüremez oldum. Havalimanı şehrin içerisinde kaldı deniliyor. Ben kendimi bildim bileli Meydan Mahallesi, Şakirpaşa, Denizli, Gülbahçe mahalleleri vardı zaten. Adana değişti, gelişti ama Adana şehrin dışına çıktı. Adana’dan her şey bir bir gidiyor. Çok güzel bir şekilde uyutulduk. Bu kadar esnafın günahı neydi. Oteller, restoranlar, taksiler, servisler, dolmuşlar her şey bitti. Herkes kan ağlıyor. 34 yıllık emeğin, durağım, ekmeğim gitti. Ben hakkımı helal etmiyorum. Cumhurbaşkanı ‘Adanalı ne derse o yapılır’ dedi ama bizi kandırdılar. 12 taksimiz vardı. Diğer esnaf arkadaşlarımızda dağıldılar. Ocak ayının 15’ine kadar yer paramı vergimi verdim” dedi.

‘ESNAFI BİTİRDİLER’

30 yıldır nakliyecilik yapan Mehmet Kartal da havalimanının kapatılmasının ardından iş yapamaz hale geldiğini belirtti. Kartal, “Havaalanımız gitti, ekmeğimiz gitti. Taksici arkadaşlarımız gittiler. Esnaf dükkanlarını kapattı. Ben 30 yıldır buradayım. Havaalanında nakliye işi yapıyorum. Ama iş yok artık. Gelip gölgede oturuyorum. Kime ne diyeyim, derdimizi kimlere söyleyeyim. Adana Havalimanı olmadan olmaz. Bitirdiler Adana’yı, esnafı” diye konuştu.

‘TEKRAR AÇILMASINI İSTİYORUZ’

Esnaf Yılmaz Taş ise havalimanının kapatılmasının bölgeyi adeta bir köye çevirdiğini ifade etti. Taş, “Havaalimanının yolcu uçuşlarına kapatılması burayı köye çevirdi. Meydan Mahallesi köy oldu. Masalarımızı görüyorsunuz boş. Adana’nın bel kemiğiydi burası. 15 gündür iş yok. Mal sahibine para ödeyemiyoruz. Günlük 400 TL olan kazancım 150 TL’ye düştü. Herkes kapatıp gidecek. Yolcular gelip burada Adana’nın meşhur bici bicisini yer, oturur dinlenirdi. Çayını kahvesini içerdi. Artık hiçbir şey kalmadı. Havalimanımızın tekrar açılmasını istiyoruz” dedi.

Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasıyla birlikte bölgedeki esnaf zor günler geçiriyor ve birçok işletme kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Esnaflar, havalimanının tekrar açılmasını umutla bekliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!