Şahin İbadov: “Erdoğan’ın ziyareti, Ermenistan ve hamilerine ciddi bir siyasi mesajdır”

featured

Ekonomist Şahin İbadov yaptığı açıklamada, “Türkiye-Azerbaycan ilişkileri devletlerarası ilişkiler sisteminin üzerindedir” dedi.
Şahin Ibadov, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin dünyada bir benzeri olmadığını sözlerine ekledi: “Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin elbette çok eski bir tarihi var. Ancak bu ilişkilerin daha üst düzeye ve stratejik ittifak aşamasına getirilmesi tesadüfen olmamıştır. Bu, Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Recep Tayyip Erdoğan’ın faaliyetleri sonucunda mümkün olmuştur. Liderlerimizin kararlı siyasi iradesi sonucunda milletlerimizin hayali gerçek olmuştur.
Şahin İbadov, Azerbaycan’ın kültür başkenti ve Karabağ’ın özgürlük simgesi Şuşa’da iki yıl önce imzalanan Şuşa Deklarasyonu’nun ilişkilerimizin daha da güçlenmesinde özel bir rolü olduğunu sözlerine ekledi.
Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretine ilişkin konuşan Ş. İbadov, Türk devlet başkanının cumhurbaşkanı seçildikten sonra Azerbaycan’a yaptığı ilk resmi ziyaretin kardeş ülkenin tarihi devlet geleneklerinden kaynaklandığını ancak çok ciddi stratejik öneme sahip olduğunu söyledi: “O yüzden bu gezi sıradan bir olay değil. Bu, Ermenistan ve hamilerine yönelik ciddi bir siyasi mesajdır. Birlikteyiz ve sonsuza kadar birlikte olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyevin dediği gibi Türkiye-Azerbaycan iki millet, tek devlet ve tek yumruktur. “

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!