Tahin ve pekmez tüketenler dikkat!

Tahin ile pekmez karışımı her yaş insanın çok severek tükettiği bir besindir. Ne tahin tek başına pek sevilir ne de pekmez… Ancak bir araya geldiklerinde ise, lezzetlerine doyum olmaz. Peki, bu ikilinin sağlığımız açısından ciddi bir tehdit olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalara göre tahin ile pekmezin karıştırılması sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. İşte, tahin pekmez karışımının hiç bilmediğimiz zararları…

AŞIRI YAĞ VE ŞEKER YÜKLEMESİ

Tahinin içerisinde yüksek miktarda yağ bulunmaktadır. Pekmezin içerisinde de şeker. Yağ ve şeker bir araya geldiğinde sağlığımız için faydalı değil aksine zararlı bir hale gelirler. Tahin ve pekmezi birlikte tüketmek ciddi bir kilo alımına sebep olabilir. Tahin ve pekmezin ayrı ayrı tüketilmesi uzmanlar tarafınca tavsiye edilmektedir.

KANSERE SEBEBİYET VERİYOR!

Pekmezin içerisinde yoğun bir şekilde bulunan şeker ve yağ kanser hastalıklarının oluşmasına sebep olabiliyor. Soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirmek için tercih edilen pekmez sağlığınız için ciddi bir risk oluşturuyor.

BÖBREK VE ŞEKER HASTALARI DİKKAT!

Pekmezin içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker, şeker hastaları için büyük risk taşımaktadır. Şeker hastalarının pekmez tüketmemeleri gerekir. 

Tahin içerisinde de yüksek miktarda protein bulunur. Bu da böbrek rahatsızlığı yaşayan kimseler için hayati önem taşır.

VÜCUTTA ŞİŞKİNLİĞE NEDEN OLUYOR!

Tahin ve pekmezin sık tüketilmesi vücudun belli bölgelerinde şişmelere sebep olabilir. bu şişlikler genellikle el, ayak, yüz ve karın bölgesinde gerçekleşir. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!