Karton Etiket Nedir?

Karton Etiket Nedir?

Karton etiketler, günümüzde ürün açıklamalarının yer aldığı, kâğıttan kalın, farklı ebatlarda üzerine ürün bilgi veya logolar basılabilen bir matbaa ürünüdür. Karton etiket bugün her yerde kullanılabilmektedir. Özellikle ürün bilgilerinin kullanıcılara detaylı bir şekilde belirtildiği bu etiketler ürün ile birlikte kullanıcıya sunulduğu için aslında büyük önem taşımaktadır.

Karton Etiketin Önemi

Karton etiket, bilgilendirme amaçlı, ürünlere bir ip yardımı ile bağlanabilir. Ürünün ne olduğu, kullanım bilgileri, tavsiyeler veya imal edildiği materyale kadar pek çok bilgi etikete eklenir. Ancak karton etiketi yalnızca bilgi verme amacı dahilinde sınırlandırmak yetersiz olacaktır. Çünkü aynı zamanda ait olduğu şirkete kurumsal bir kimlik kazandıran, üzerinde markanın logosunun olduğu, ürünü tanıtmasının yanı sıra markayı da tanıtan önemli bir sunum fırsatıdır. 

Günümüzde ürün ile birlikte kullanıcıya verilen karton etiketlerin gideceği yer belli olabilir ancak ondan önce kullanıcıya söyleyeceği çok fazla şeyi var. Etiketin boyutu, baskısı, dokusu, renkleri, yazı stili kullanıcıya aslında markanızı anlatmakta. Kısacası karton etiket ürün bilgilerinin yer aldığı aynı zamanda markanızın da tanıtıldığı en iyi reklam yöntemlerinden biri. Bugün büyük markalara baktığımızda etiketlerinin onların kurumsal kimliklerini ön plana çıkardıkları görülebilir.

Karton Etiketler Sadece Ürün İçin mi Kullanılabilir?

Karton etiket kullanım amacını bilgi olarak belirlemiştir. Ancak kullanım alanını yalnızca ürün olarak sınırlandırmak pek doğru olmayacaktır. Bugün her nereye gidilirse gidilsin insanların eline tutuşturulan ve yine bilgi vermeyi amaçlayan etiketler de karton etiketlerdir. Kullanım alanları ise fuar, düğün, nişan, parti, sinema, konser gibi pek çok alan belirtilebilir. Burada amaç organizasyonu tanıtmak, kişilere etkinlik hakkında bilgi vermek olabilir. Aynı zamanda farklı markaların tanıtım yaptığı kartlara da dönüşebilir.

Karton Etiketler Nasıl Olmalıdır?

Karton etiketlerin üzerindeki bilgiler değişse de yapısı, dokusu, amblemi kurumsal bir değişikliğe gidilmiyorsa aynı kalmalıdır. Ancak boyutları veya hitap ettiği ürünler değişiyorsa elbette ki etiketler farklılık gösterebilir. Karton etiketlerde farklı tasarımlar için pek çok seçenek bulunmakta. Öncelikle ürünün boyutunu ele almak gerekir. Bugün neredeyse her boyutta etiket bastırabilmek mümkün. Kare, dikdörtgen, 5×5, 10×10, 8×5 gibi pek çok boyutta seçim yapılabilir. Hatta A4 kâğıt boyutunda bile etiketler basılabilir. Etiketin dokusuna gelecek olursak yine seçenekler mevcut karton olmasına rağmen Kraft, kuşe veya Bristol kâğıt türlerinden biri seçilebilir. Burada amaç etiketin ürüne ve markaya uygun olmasıdır. Daha sonra etiketin dayanıklılığını artırmak veya daha güzel göstermek için farklı laminasyon işlemleri uygulanabilir.

Etiketlerin ürünlere uyum sağlaması gerekir. Örneğin organik veya doğal bir ürün satıyor iseniz tercihinizi Kraft kağıttan yana kullanmanız daha iyi olacaktır. Daha dayanıklı ve parlak etiketler istiyorsanız kuşe kullanabilirsiniz. Eğer siz de karton etiket bastırmak istiyorsanız https://www.basyolla.com/karton-etiket adresini ziyaret edebilirsiniz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!