Sağlık Bakanı Koca: “Bebekler doğmalı, anneler yaşamalı”

Sağlık Bakanı Koca:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Gebe ölümleri 2020’de salgın öncesi yıla göre yüzde 52 artmıştı. Bu yılsa geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla anne adayını Covid-19 sebebiyle kaybettik. Kaybettiğimiz gebelerin yüzde 99’u aşısızdı. Gebelerde aşılanma oranı maalesef oldukça çok düşük. Bebekler doğmalı, anneler yaşamalı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 351 bin 373 test yapıldı ve 24 bin 409 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 209 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 30 bin 846 oldu.

Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 78,24, birinci doz ortalaması yüzde 89,18 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 116 milyon 123 bin 219 olarak açıklandı.

Ordu ilk sırada 

Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan iller sırasıyla Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Osmaniye, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak oldu.

En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer alıyor. En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Bayburt, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Mardin, Muş, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa.

Koca’nın sosyal medya mesajı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tabloya ilişkin Twitter hesabından, ”Gebe ölümleri 2020’de salgın öncesi yıla göre yüzde 52 artmıştı. Bu yılsa geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla anne adayını Covid-19 sebebiyle kaybettik. Kaybettiğimiz gebelerin yüzde 99’u aşısızdı. Gebelerde aşılanma oranı maalesef oldukça çok düşük. Bebekler doğmalı, anneler yaşamalı” mesajını paylaştı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!