Sabahattin Önkibar; “Muhalefet Rejim Üzerinden Hayal Satıyor”

Sabahattin Önkibar; “Muhalefet Rejim Üzerinden Hayal Satıyor”

Usta gazeteci Sabahattin Önkibar youtube kanalından yapmış olduğu açıklamada muhalefeti yerden yere vurdu. Muhalefete “rejim üzerinden hayal satıyorlar” diyen Önkibar son günlerde muhalefetin gündemden düşürmediği parlamenter sisteme geçiş aşamalarını tek tek anlattı ve ne kadar zaman alacağını açıkladı.

“Değerli dostlar açık konuşacağım bu konuda da amiyane tabirle sadece ve sadece sallıyorlar. Evet laf olsun torba dolsun kabilinde konuşuyorlar. Söylesinler madem parlementer rejim birinci gaye, hani nerede yol haritası? Hani nerede içerik, nerede takvim bilen var mı? Duyan oldu mu? Yapılan sadece temennilerin seslendirilmesinden ibarettir. Parlementer sisteme geçmek için 3 hatta 4 seçim yapmak gerekiyor ki bunun için gerekli olan zaman dilimi emin olun yıllardır.

Söyleyin bitik ve yorgun olan Türkiye’yi ard arda seçimlere sokmak doğru mudur? Ülkenin önceliği bu mudur?

Düşünün önce bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve o kazanılacak. Ardından parlementer rejime geçmek için referandum hazırlığına başlanacak. Diyelim ki halk referandumda parlamenter sistemi kabul etti. Sırada genel seçim yapılması gerekiyor ki en az altı, yedi ay alaca. O seçim bittikten sonra keza sembolik cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme gelecek ve ona da zaman gerekiyor. Sonuç olarak etti mi 4 seçim. Ayrıca referanduma gitmek için parlamentoda gereken sayı olmazsa bütün bunlar güme gidiyor.

Bütün bunların anlamı ise eşittir Tayyip Erdoğan gittikten sonra yönetime gelenler sadece bu işlerle uğraşacak demek değil midir?

Peki Türkiye ve de bekleyen devasa sorunlar ve de AKP yıkımları ne olacak?”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!