Sabah stratejisi

featured

Dün ABD’de açıklanan istihdam maliyeti verisi (beklentilerden daha yavaş artış kaydedilmesi Fed’in faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerini artırdı) sonrasında tahvil faizlerinde geri çekilme gözlendi. Diğer taraftan, olumlu bilançoların da desteğiyle risk iştahı pozitif seyretti. Dow Jones ve S&P 500 %1,1 ve %1,2 yükseliş kaydederken, Nasdaq endeksi %1,7 prim yaptı. Avrupa’da ise piyasalar yatay kapattı. Euro Stoxx 50 endeksi %0,1 yükseliş kaydetti. Yurtiçi tarafta BİST-100 ardışık 7. işlem gününde geri çekilmeye devam etti. Endekste kapanış 4.977’den gerçekleşirken, günlük %2,3’lük düşüş kaydedilmiş oldu. İşlem hacmi de 89,1 milyar TL’yi gösterdi. BİST-100’deki 87 hissenin ekside kapattığı endekste, THYAO, SASA ve TCELL’deki geri çekilmeler etkili oldu. ENKAI, ISCTR ve MAVI endeksten pozitif ayrıştı. Bugüne bakıldığında Avrupa vadelileri artıda, ABD vadelileri ise ekside seyrediyor. Asya’da ise olumlu bir görüntü var. Bu sabah BİST-100’ün güne hafif alıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz. Veri tarafında bugün Türkiye, Avrupa ve ABD’de PMI verileri takip edilecek. Ayrıca, ITO İstanbul tüketici enflasyonunu yansıtan ücretliler geçinme endeksi verilerini yayımlayacak. Ek olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati TSİ 10:00’da Ankara’da gazetecilerle bir araya gelecek. Seans kapanışından sonra Garanti Bankası’nın son çeyrek finansalları açıklanacak. Günün kritik verisi Fed’in faiz kararı ise TSİ 22:00’de açıklanıyor olacak. Beklenti faizlerin 25 baz puan artırılarak %4,50-4,75 aralığına gelmesi yönünde. Başkan Powel’ın konuşması ise TSİ 22:30’da gerçekleşecek.



  Makroekonomi

Yurt içinde, TÜİK tarafından aralık ayına ilişkin dış ticaret dengesi verisi yayınlandı. 2022 yılında ihracat %12,9 artışla 254,2 milyar USD ile OVP’de yıl sonu ihracat hedefi olan 255 milyar USD civarında gerçekleşti. 2021 yılında toplam ihracat rekor kırarken, ithalat da yıllık %34 artışla 363,7 milyar USD ile OVP hedefinin (360 milyar USD) sınırlı üzerinde gelmekle birlikte rekor seviyede gerçekleşti. Bu durumda, güçlü artan enerji ve altın ithalatı belirleyici oldu. Dış ticaret açığı ise yıllık %137 artışla 109,5 milyar USD seviyesine ulaştı.

  • Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilere göre aralıkta ise ihracat aylık %6 artarak 2022 yılı ortalamasının üzerinde gerçekleşti, ithalat tarafında da aylık %4,3 artışla 2022 yılı ortalamasının üzerinde bir ithalat rakamı görüldü. Arındırılmış verilere göre aylık dış ticaret açığı aralıkta bir önceki aya göre yatay seyrederek 9,3 milyar USD seviyesinde gerçekleşti.
  • Arındırılmamış verilere göre dış ticaret açığı ise aralıkta 8,8 milyar USD’den 9,7 milyar USD’ye çıktı, aylık dış ticaret açığı en yüksek seviyeyi ağustos ayında 11,3 milyar USD ile görmüştü. Enerji ithalatı aralıkta 8,2 milyar USD ile 2022 yılı ortalamasının hafif üzerinde gerçekleşti. 2021 yılında ortalama 4,2 milyar USD olan aylık enerji ithalatı 2022 yılında ortalama 8 milyar USD’ye yükseldi. Altın ithalatı ise aralıkta 2,7 milyar USD ile altın ithalatının yüksek seviyelere ulaştığı 2020 yılı ortalamasının (2,1 milyar USD) üzerindeki seyrini sürdürdü.
  • Toplam ithalatı ülke bazında incelediğimizde aylık bazda en çok Çin kaynaklı arttığı görülmekte. Çin’i; İsviçre, Almanya, İtalya ve ABD takip etmekte. İhracattaki aylık artışa AB ülkelerine göre diğer ülkelere yönelik ihracatın daha fazla katkı sağladığı görülmekte. Diğer ülkelerdeki ihracat artışına Diğer Afrika, Kuzey Afrika ve Diğer Avrupa ülkeleri öncülük etmekte, Kuzey Amerika ülkelerine ihracat azalışı ise ihracattaki artışı sınırlayan bir unsur olmuş. Fasıllar bazında aylık miktarsal değişim olarak baktığımızda ihracatın başlıca motorlu kara taşıtları, gemiler, kazanlar ve makinalar, hayvansal ve bitkisel yağlar ve mineral yakıtlar ve yağlar kaynaklı arttığı görülmekte.
  • 2023 yılında küresel büyümenin yavaşlaması beklenirken, bunun geçen senenin son çeyreğindeki tahminlere göre daha sınırlı olabileceği görülüyor. IMF de bu görüntü altında 2023 yılı küresel büyüme tahmininde iyileştirme gerçekleştirdi. Bu durum ise küresel gelişmelerin ihracatın seyrinde belirleyici olmayı sürdüreceğine ancak daha sınırlı kalabileceğine işaret etmekte. Paritede son dönemde gözlenen toparlanma eğilimi de bu duruma ek bir destekleyici unsur olabilir. 


 
Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aralık ayı gelen yabancı ziyaretçi sayısı istatistikleri yayınlandı. Buna göre, gelen yabancı ziyaretçi sayısı aralıkta aylık %6 düşüş sergileyerek düşüşünü beşinci aya taşıdı, bununla birlikte yıllık bazda artış hızı ise %44,6’dan %26,8’e yavaşladı. Pandemi öncesi dönem olan Aralık 2019’a göre de gelen yabancı ziyaretçi sayısı %11,7 yukarıda gerçekleşti ve bu kapsamda veri tarihsel olarak en iyi aralık ayına işaret etti. Yıl geneli olarak bakıldığında ise, gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2021 yılındaki 24,7 milyon kişi seviyesinden %80,3 oranında güçlü artışla 44,6 milyon kişi seviyesine yükseldi, bununla birlikte turizmde altın yıl olarak adlandırılan 2019 yılındaki 45,1 milyon kişi seviyesinin %1,1 oranında sınırlı altında gerçekleşerek rekor seviyeye yaklaştı. 

Bunun yanında, ABD’de kasım ayı S&P/Case-Shiller 20 Kent Konut Fiyat Endeksi, aylık %0,8 gerileyerek düşüşünü beşinci aya taşırken, yıllık artış hızı da %8,7’den %6,8’e gerileyerek yavaşlamayı sürdürdü ve Eylül 2020’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Özellikle, Fed’in, faiz artışlarını sürdürmesiyle mortgage faizlerinin yüksek seviyelerdeki seyrinin etkisiyle konut piyasasının baskı altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

Ayrıca Fransa’da, İtalya’da ve Euro Bölgesi’nde geçen yılın son çeyreğine ilişkin GSYH büyümesi öncü verileri açıklandı. Öncü verilere göre, geçen yılın son çeyreğinde yüksek seyreden enflasyon, devam eden enerji krizi ve ECB’nin faiz artırımlarıyla birlikte sıkılaşan finansal koşulların etkisiyle Fransa ekonomisinin çeyreklik bazda büyüme hızı %0,2’den %0,1 seviyesine ve Euro Bölgesi’nin %0,3’ten %0,1 seviyesine yavaşlarken, İtalya ekonomisi ise %0,5 büyümeden %0,1 oranında daralmaya geçti. Bununla birlikte, son dönemde Avrupa’da doğal gaz fiyatlarının gevşemesinin yanında, tedarik zinciri sorunlarının hafiflemesiyle fiyat artışı baskılarının zayıflaması ve Çin’de birçok kısıtlayıcı tedbirin gevşetilmesinin etkisiyle bölgede olası resesyonun öngörülenden daha hafif olması beklentilerinin arttığı gözlenmekte. Nitekim, Euro Bölgesi ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde çeyreklik bazda %0,1 daralması beklentilerine karşın sınırlı da olsa büyüme kaydetmesi bu durumu teyit etmekte. ECB Başkanı Lagarde da, Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin olarak küçük bir daralmanın artık resesyondan daha olası olduğunu belirterek bu duruma işaret etmişti.

Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında, piyasaların odak noktasında TSİ 22’de Fed’in faiz kararı ve TSİ 22.30’da Fed Başkanı Powell’ın konuşması olacak. Fed geçen ayki toplantısında, faizleri 50 baz puan artırarak federal fonlama faiz aralığını %4,25-%4,50 bandına yükseltmişti ve böylece 75 baz puanlık faiz artışlarının ardından sıkılaşma hızını yavaşlatmıştı. Ayrıca faiz kararının oybirliği ile alındığı gözlenirken, karar metninde, faiz artırımlarının sürmesinin ve özellikle para politikasının enflasyonu zaman içinde aşağı getirmek için yeterince sınırlayıcı bir duruşu devam ettirmenin uygun olacağına ilişkin yönlendirmenin yinelendiği görülmüştü. Fed Başkanı Powell, faizleri artırmada ve enflasyonu düşürmede yapacak daha fazla işleri olduğunu ve sıkı para politikasını bir süre daha devam ettirmelerinin gerektiğini belirtmişti. Diğer yandan Powell, para politikasında erken gevşemeden kaçınacaklarını ve enflasyonda %2 hedefine doğru gerilemeden emin olana kadar faiz indirimlerinin söz konusu olmayacağını vurgulamıştı. Paylaşılan noktasal grafikte de 2023 medyan zirve faiz öngörüsünün %5,10 (Önceki: %4,6) olması Fed üyeleri tarafından faizin daha uzun süreli ve daha yukarıda öngörüldüğüne işaret etmişti. Fed’in yayınlanan aralık ayı toplantı tutanakları ise, enflasyonu düşürme kararlılığını gösterirken, finansal koşullarda gerekenden önce bir gevşeme istenilmediğine işaret etmişti ve enflasyon yüksek kaldığı sürece yüksek faiz oranlarının devam edeceğini teyit etmişti. Özellikle, tutanaklarda hiçbir üyenin, federal fon faiz hedef aralığını 2023 yılında düşürmeye başlamanın uygun olacağını beklemedikleri dikkat çekmişti. Piyasalarda, enflasyon göstergelerinde son dönemde gözlenen gevşemenin de etkisiyle Fed’in bugünkü toplantısında faiz artırım hızını 25 baz puan seviyesine düşürmesine neredeyse kesin gözle bakılıyor.

Ayrıca ABD’de ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan ocak ayı S&P Global imalat sektörü nihai PMI TSİ 17.45’te ve ISM imalat sanayi endeksi verisi TSİ 18’de takip edilecek. Öncü verilere göre, ocak ayında imalat PMI, hafif yükselirken daralma bölgesinde kalmayı sürdürmüştü. Aralık ayına ilişkin ISM imalat sanayi endeksi ise 49’dan 48,4 seviyesine gerileyerek imalat sanayinde daralma hızının arttığına işaret ederken, son iki aydır daralma bölgesindeki seyrini sürdürmüştü.

Diğer yandan, ABD’de istihdam piyasası verilerinden, aralık ayı JOLTS açılan iş sayısı TSİ 18’de ve ocak ayı ADP özel sektör istihdam verisi TSİ 16.15’te izlenecek. Kasım ayına ilişkin JOLTS açılan iş sayısı 10,51 milyondan 10,46 milyona gerileyerek firmaların iş gücü talebinde kısmi yavaşlamaya işaret etmişti, açılan iş sayısının aralıkta da düşüşünü sürdürerek 10 milyon seviyesine gerilemesi bekleniyor. ADP özel sektör istihdam artışı aralıkta 235 bin kişi gerçekleşerek 150 bin kişi öngörülen beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti, önceki ayki veri de 127 bin kişiden 182 bin kişiye revize edilmişti. Özellikle, finansal koşullardaki sıkılaşmayla birlikte ekonomik faaliyetteki yavaşlamanın söz konusu istihdam piyasası verileri üzerindeki etkisi yakından takip edilecektir. Bu kapsamda, ocakta istihdam piyasası verilerinin kısmi yavaşlamaya işaret etmesi beklenmekte.  Buna göre, ocakta ADP özel sektör istihdam artışının 160 bin kişi seviyesine yavaşlaması bekleniyor.

Avrupa genelinde son ekonomik görünüme ilişkin bilgi verecek olan ocak ayı S&P Global imalat sektörü nihai PMI verileri izlenecek. Enerji fiyatlarındaki düşüş ve Çin’de açılmanın beklenenden hızlı olmasının katkısıyla ocak ayında Almanya haricinde imalat PMI verileri Avrupa’da toparlanmaya işaret etmişti.

Bunun yanında ECB’nin para politikasına da yön verecek olan enflasyon verilerinden, Euro Bölgesi’nde ocak ayı TÜFE öncü verisi TSİ 13’te takip edilecek. Euro Bölgesi’nde de aralık ayında TÜFE de, aylık %0,3 düşüşle beklentilerin üzerinde gerileyerek düşüşünü ikinci aya taşırken, yıllık bazda ise %10,1’den %9,2 seviyesine gerileyerek son dört ayın en düşük seviyesinde gerçekleşmişti ve böylece ekim ayında ulaştığı rekor seviye olan %10,6’dan yavaşlamayı sürdürmüştü.

Yurt içinde ise, TSİ 10’da ocak ayı S&P Global/İSO imalat sektörü PMI verisi takip edilecek. Aralık ayında S&P Global/İSO Türkiye imalat PMI, 45,7 seviyesinden 48,1 seviyesine yükselerek hazirandan bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı, bununla birlikte veri 10 aydır 50 büyüme eşik değerinin altında kalmayı sürdürmüştü. Veri, nihayetinde büyümede yavaşlama sürse de bunun hızının azaldığını göstererek 2023 yılına girerken imalat sanayi sektörünün toparlanabileceğine dair bir umut oluşturmuştu.

Şirket haberleri

Akbank (AKBNK, Sınırlı Pozitif): Akbank’ın 4Ç2022’deki net dönem karı çeyreksel %27,7, yıllık %355,8 oranında artarak 21.801mn TL’ye yükselmiş ve hem bizim beklentimiz olan 20.743mn TL’nin, hem de piyasa beklentisi olan 20.459mn TL’nin biraz üzerinde gerçekleşmiştir. Net faiz gelirlerinin beklentimizden yüksek, karşılıkların ise beklentimizin altında gerçekleşmesi tahminimizdeki sapmada önemli bir etken olmuştur. Ayrıntılar için tıklayınız…

Garanti BBVA (GARAN, Nötr): Garanti Bankası’nın 4Ç2022’deki net dönem karı çeyreksel %13,7, yıllık %390,2 oranında artarak 19.902mn TL’ye yükselmiş ve hem bizim beklentimiz olan 19.152mn TL’nin, hem de piyasa beklentisi olan 19.060mn TL’nin biraz üzerinde gerçekleşmiştir.

Son çeyrek karı sonrasında Garanti’nin 2022 yılı dönemi net dönem karı 58,5 milyar TL’ye ulaşmıştır. Banka, 2021 yılında 13,6 milyar TL kar açıklamıştı.

Garanti 2023 beklentileri de paylaşmıştır. Buna göre; TL kredilerde yaklaşık ortalama TÜFE  oranında büyüme öngörülürken, Dolar bazında YP kredilerin yatay kalması beklenmektedir. Net faiz marjında (swap ve TÜFEX düzeltilmiş) 185 baz puan daralma öngörülürken, ortalama özsermaye karlılığının ise %28’den büyük olması tahmin edilmektedir.

Otokar (OTKAR, Nötr): Otokar’ın 2022 yılı son çeyrek ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,6 oranında artarak 638,6mn TL’ye yükselmiş ve ortalama piyasa beklentisi olan 558mn TL’nin üzerinde gerçekleşirken, bizim beklentimiz olan 930mn TL’nin ise altında kalmıştır. Tahminimizdeki sapmada satış gelirlerinin beklentimizden düşük ve operasyonel giderlerin beklentimizden yüksek gerçekleşmesi etkili olmuştur.

Otokar’ın 4Ç2022’de satış gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam satış adedinin %79 oranında artarak 1.332’ye yükselmesi ve kurlardaki artışın olumlu katkısıyla %144,3 oranında artarak 4.481mn TL’ye yükselmiştir. Diğer taraftan satışların maliyeti ise aynı dönemde %187,8 oranında artmış ve buna bağlı olarak brüt kar %86,1 oranında artarak 1.460mn TL olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar marjı da %42,8’den %32,6’ya gerilemiştir. Zırhlı araç dahil satış adetleri artmasına karşın, zırhlı araçların görece küçük 4×4’lerden oluşması (4Ç2021’de 8×8 teslimleri vardı) brüt kar marjının gerilemesinde önemli etken olmuştur. Operasyonel giderler ise aynı dönemde özellikle pazarlama giderleri kaynaklı %122,2 oranında artarken, diğer faaliyetlerden gelirler 160mn TL’den 296,4mn TL’ye yükselmiştir. Böylece Otokar’ın net faaliyet karı %59,5 oranında artarak 870,9mn TL’ye yükselmiştir. Şirketin FAVÖK’ü de aynı dönemde %57,2’lik artışla 643,9mn TL’ye çıkmıştır. Ek olarak şirket iştiraklerden 4Ç2022’de 5,3mn TL gelir (4Ç2021’de 32,2mn TL idi)  kaydetmiştir. Finansman tarafında ise 396,5mn TL’lik gider (4Ç2021 143,2mn TL gider) kaydedilirken, 157mn TL’lik vergi geliri sonrası 4Ç2022 net dönem karı 638,6mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Son çeyrek kar rakamıyla birlikte Şirket’in 2022 yılı net dönem karı %19 oranında artarak 1.239mn TL olarak gerçekleşmiştir.
 
Şişe Cam (SISE, Sınırlı Pozitif): Pay geri alım işlemleri kapsamında 31 Ocak 2023 tarihinde tarihinde 39,48 TL- 40,26 TL fiyat aralığından (ortalama 39,87 TL) 1,5mn adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu SISE payları 53,9mn adede ulaşmıştır (Şirket sermayesine oranı %1,76).

Turkcell (TCELL, Nötr): Bağlı ortaklıklarından Kıbrıs Telekom’un 62,1mn TL olan sermayesi, 30mn TL artırılarak 92,1mn TL’ye çıkarılmıştır. Sermaye artırımına ait yeni pay alma hakkının tamamı ödenmiştir.

Ayrıca, 23.06.2022 tarihli açıklamada, Doğan Dağıtım (güncel ünvanı Demirören Dağıtım) tarafından Şirket aleyhine açılan davada mahkemenin, davanın kısmen kabulü ile 71,9mn TL tutarındaki zararın, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca 3 katı oranında takdiri ile birlikte hesaplanan toplam 215,6mn TL olarak, dava tarihinden itibaren hesaplanacak reeskont faiziyle birlikte davacıya ödenmesine; kalan kısım için ise davanın reddine karar verdiğini, karar hakkında Şirket tarafından gerekli kanun yollarına başvurulacağını duyurulmuştu. Şirketin istinaf başvurusu üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, başvurunun kabulü ile, bariz hukuka aykırılıklar ihtiva eden ilk derece mahkemesi kararının kaldırılmasına; kaldırma kararı doğrultusunda yapılacak yargılamanın ardından yeniden bir karar verilmek üzere dosyanın ilk derece mahkemesine iadesine karar vermiştir.

Sektör haberleri

Turizm: Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluklarının bir önceki yıla göre %28 artışla ortalama %66,7’ye ulaştığını, İstanbul’un doluluklarda, Antalya’nın ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselttiğini açıkladı. Kaynak: AA

Diğer şirket haberleri

ARD Grup Bilişim Teknolojileri (ARDYZ): Şirket; Blockchain, Metaverse, Yapay Zeka, Web3 ve Oyun teknolojilerini kullanarak, özel işletmelere, kamu kurumlarına ve son kullanıcılara yönelik; DeFi (Merkeziyetsiz Finans) Uygulamaları, NFT ve pazaryerleri, Metaverse Uygulamaları, GameFi Uygulamaları, Dijital Ödeme Çözümleri, DAO’lar (Merkeziyetsiz Otonom Organizasyonlar) ve dApp’ler (Merkeziyetsiz Uygulamalar) geliştiren, ODTÜ Teknokent’de faaliyet gösteren Argedor Bilişim Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret A.Ş’nin %60 hissesini 1,8mn USD karşılığı 34,4mn TL bedel ile hakim ortak olarak devralmıştır.

Astor Enerji (ASTOR): Şirket, Mınıstry Of Electrıcıty State Company Of Electrıcıty Dıstrıbutıon For The North/Iraq ile yapılan sözleşme kapsamında, 3,7mn USD bedelli Güç Transformatörlerinin üretimlerini tamamlayıp teslimlerini gerçekleştirdiğini açıklamıştır.

Bununla birlikte; Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü ile imzalanan 131mn TL tutarındaki sözleşme kapsamında üretimleri gerçekleştirilen 3 Adet 400/164 Kv, 250 MVA oto transformatörün test ve kabul işlemlerinin tamamlanarak güvene alındığı paylaşılmıştır.

Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii (BANVT): Şirket aktifleri arasında yer alan, toplam 129,5mn TL değerinde ve toplam varlıkları içinde %2,4’lük paya sahip olan; atıl durumdaki bir kısım taşınmaz varlığın satışına karar verilmiştir.

Çelik Halat (CELHA): Üretim tesisinin elektrik enerjisi ihtiyacının, yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması amacıyla Güneş Enerjisi Santrali yapılması kapsamında araştırma çalışmalarına başlanmıştır.

İzmir Demir Çelik (IZMDC): 02.09.2022 tarihinde yapılan açıklamada kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla; Çelikhane ve Çubuk haddehanesi bölümlerinde geçici vardiya azaltılması yapıldığı açıklanmıştı. Gelinen aşamada operasyonların devamlılığına ilişkin yapılan değerlendirmeler sonucu Çelikhane ve Çubuk Haddehanesi bölümlerinde vardiyalar tekrar üç’e çıkarılarak normal vardiya düzenine dönülmüştür.

Lokman Hekim (LKMNH): Şirketin Yönetim Kurulu Güneş Enerjisi (GES) projesi yatırımına başlanılmasına, buna ilişkin tüm izin, başvuru ve anlaşmaların yapılmasına karar vermiştir.

Suwen Tekstil (SUWEN): Şirket ile Bosna Hersek’te yerleşik bir firma arasında münhasır bayilik sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşmeye göre, 2023-2027 yılları arasında toplamda 7 mağaza açılması planlanmaktadır.

Ulusoy Un (ULUUN): Şirket’in Samsun 50.Yıl ve Merkez ile Çorlu üretim tesislerinin elektrik tüketimlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilmesi amacıyla Manisa ve İzmir illerinde toplamda 22.360 kWe gücünde rüzgar enerji santrali tesis edebilmek amacıyla gerekli yasal izinler için resmi kurum ve kuruluşlara başvurularının yapıldığı açıklanmıştır.
  
Faiz piyasaları

Salı günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %9 seviyesinde yatay seyretti. TCMB dün 60 milyar TL’lik (%9’dan, 7 gün vadeli)  haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise repo ihaleleri kaynaklı 243 milyar TL oldu. 

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde kısa vadeli tarafta düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise yükselişler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 15 baz puana yaklaşan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 45 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü. 

Günlük özet piyasa verileri

Kaynak: Ziraat Yatırım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!