Sabah başka Hürriyet başka yazdı: Kırmızı Kitap’ta ‘Parelel Yapı’ bilmecesi

featured

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) FETÖ’nün bir tehdit olarak Kırmızı Kitap’a yazılması sürecini tamamladı. Önceki MGK toplantısında alınan tavsiye kararı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandıktan sonra tekrar Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne gönderildi. “Paralel Devlet Yapılanması” olarak da anılan FETÖ’nün resmi adının “Milli Güvenlik Siyaset Belgesi” olan Kırmızı Kitap’a bir “tehdit unsuru” olarak girmesini öngören karar, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu tarafından Kırmızı Kitap’a işlendi. Böylece, “Paralel Devlet Yapılanması” olarak bilinen FETÖ, Kırmızı Kitap’a girerek resmen ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit olarak kabul edildi.

Hürriyet Gazetesi yapılan yeni düzenlemeyle, “Hiçbir yapı ya da oluşumun ya da topluğun devlet içinde örgütlenmesine müsaade edilmeyecek” ifadesinin Kırmızı Kitap’ta yer aldığını belirtirken Sabah Gazetesi haberini yalnızca FETÖ üzerinden kurguladı.

Fakat Kırmızı Kitap’ta FETÖ’nün hangi resmi isimle anıldığı konusu henüz bilinmiyor. Hürriyet, haberinde FETÖ için “Paralel Yapı” ifadesini kullanırken, Sabah Gazetesi ise FETÖ’yü “PDY/PÖ” (Paralel Devlet Yapılanması / Pensilvanya Örgütü) ismiyle andı.

Sabah, “Paralel Devlet Yapılanması’nın Kırmızı Kitap’ta nasıl tarif edildiğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmıyor” bilgisini paylaşırken haberde, “kamuoyunda MGK açıklamasında yer alan Legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ifadesine vurgu yapılıyor” denildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!