Saadet Partisi’nden CHP’ye ziyaret: İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı

Saadet Partisi'nden CHP'ye ziyaret: İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün ittifak konusunda, “Biz de şu anda lehte aleyhte bir şey söylemiyoruz. Herkesle görüşeceğiz, görüşüyoruz. Mesele ülkemizin gidişatını düzeltmek ama bizim bazı prensiplerimiz var” diye konuşmuştu. Bugün ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’na ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarette ise, İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı. İttifaklar seçim sürecine girildikten sonra güdeme gelmeli ve konuşulmalı açıklamalarında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası birlikte açıklama yapan iki lider soruları cevaplandırdı.

Saadet Partisi, Millet İttifakı’ndan ayrılacak mı?

“İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı. İttifaklar seçim sürecine girildikten sonra güdeme gelmeli ve konuşulmalı. Bu genel bir kanaat. ‘Biz bir yerden ayrılıyoruz, başka bir yere gidiyoruz’ gibi bir netice çıkarılmamalı. Kesinlikle onu hemen ifade edeyim.

Bugünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi otoriter bir yapıya dönüştü. Ve böyle olacağını bildiğimiz için geçen seçim ‘Cumhur İttifakı içinde bulunamayız’ dedik. Bizim düşündüklerimiz gerçekleşti ve fiilen de uygulanıyor. Bundan dolayı da parlamenter sisteme dönüşecekse yönetim tarzı, partiler arasında görüşmelerin olması gayet doğaldır. Bunu garipsememek lazım. Biz kimseye yorum yapmayın demeyin ama kendi düşüncelerimizin de bilinmesini isteriz.

Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler açıklaması:

“‘Daha neler olacak neleri bunlar iyi günleriniz’ Bu sözler tehdit değil midir? Bu sözler herhalde “Saldırı karşısında savcılar harekete geçmeli” anlamına gelmiyor.

Başka bir cümle daha; üstelik bunu il başkanları toplantısında söylüyor Sayın Erdoğan: ‘Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz.’

Allah aşkına ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? Siyasi partilerin kuruluş amacı nedir? ‘Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin’ diyor. Bu soruların cevabını verdi mi acaba Sayın Erdoğan. Bu 2 cümlenin anlamı nedir? Devleti yöneten bir kişi açıkça siyasi partileri; ‘Ülkeyi yönetmekten vazgeçin, bunlar daha iyi günler’ diyerek tehdit ediyor.

Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkenin huzurunu bozacak hiçbir davranış bizden yana olmayacaktır. Biz halkımızı sükunete davet ediyoruz. Büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz biliyoruz ama bunları aşacağız. İnşallah iktidar değişecek ve memlekete huzur gelecek.

Suriye’deki saldırılar

“Teröre ve terör örgütlerine hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Sorun nereden kaynaklanıyor? Biz Suriye’ye neden girdik? Soçi’de Sayın Erdoğan ne konuştu? Meclis’in, bakanların bilgisi yok. Siz bana soru soruyorsunuz. Bu sorunun muhattabı aslında Erdoğan değil mi? Suriye’de iki askerimiz yakılırken yakılma talimatını veren IŞİD militanı tutuklanmışken kim serbest bıraktı? Serbest bırakılması için kim araya girdi? Çok soru var; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savuruluyor.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!