İfadeye Çağırılan İlay Aksoy’dan Açıklama

İfadeye Çağırılan İlay Aksoy'dan Açıklama

Mezun olduktan 15 gün sonra kadrolu devlet memuru olarak atanan Suriyeli ile ilgili paylaşım yapan İlay Aksoy, Suriyeli’nin şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı.

İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Kurucular Kurulu Üyesi İlayda Aksoy, “Suriyeli Amini, mezun olduktan 15 gün sonra kadrolu devlet memuru olarak atandı, maşallah!” paylaşımıyla ilgili ifadeye çağrıldığını duyurdu. Aya Alsakka Amin’i tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen Aksoy, “Mezun olduktan 15 gün sonra şehir hastanesinde kadrolu eleman olarak atanmış. Geçici koruma statüsünde bir kişi vatandaşlık alamaz, statü olarak. İstisna vatandaşlık da verilemez çünkü koşullar yerine gelmiyor” dedi.

Şikayet üzerine ifade vermeye çağırılan İlay Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün ifade vermek için asayişe davet edildim. Benim hakkımda Aya Alsakka Amin’i hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Kendisiyle ilgili geçen sene paylaşımda bulunmuştum. Trakya Üniversitesi’nden mezun olduktan 15 gün sonra Suriyeli olmasına rağmen devlet kadrosuna alınmasıyla ilgiliydi yaptığım paylaşım. Benim hakkında bulunduğu suç duyurusunda dilekçede çok daha vahim bir tablo ortaya çıktı. Kendisi 2014 yılında Suriye’den Türkiye’ye geçici koruma statüsüyle gelmiş. Geldiği gibi Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne kaydolmuş. YÖS’e girmeden kaydolmuş. 5 yıl boyunca tam burslu okumuş. Mezun olmasına bir sene kala kendisine istisna vatandaşlık verilmiş. Oysa o şartlar istisna koşulların hiçbirine uymamasına rağmen. Mezun olduktan 15 gün sonra şehir hastanesinde kadrolu eleman olarak atanmış. Geçici koruma statüsünde bir kişi vatandaşlık alamaz, statü olarak. İstisna vatandaşlık da verilemez çünkü koşullar yerine gelmiyor. Bu kadrolar milyonlarca Türk gencinin hakkını alıyor.” ifadelerini kullandı.

https://youtu.be/PHvrNlFFcSE

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!