Rusya son yüzyılda ilk kez bir kraliyet düğünü yapıyor

Rusya son yüzyılda ilk kez bir kraliyet düğünü yapıyor

Rusya’nın eski imparatorluk başkenti St. Petersburg, yarın yüzyıldan uzun bir zaman sonra ilk kez bir kraliyet düğününe ev sahipliği yapacak.

Rusya’nın eski imparatorluk başkenti St. Petersburg, yarın yüzyıldan uzun bir zaman sonra ilk kez bir kraliyet düğününe ev sahipliği yapacak.1917 devrimi ile yıkılan son hanedan Romanovların soyundan gelen Büyük Dük George Mikhailoviç Romanov, yarın St. Petersburg’daki  St. İzak katedralinde İtalyan nişanlısı Victoria Romanovna Bettarini ile evlenecek. Düzenlenecek büyük dini törene yüzlerce yabancı konuğun katılması bekleniyor.

Büyük Dük Mikhailoviç, Fontanka.ru internet sitesine yaptığı açıklamada, nikah töreni için niçin St. Petersurg’u seçtikleriz ile ilgili olarak “burası Rusya’da ilk döndüğümüz yerdi. Burası aileye çok, çok yakın” dedi.

Geleneksel imparatorluk düğünün iki gün sürmesi bekleniyor. Törenin yiyecek içecek hizmetleri “Putin”in şefi olarak tanınan Yevgeny Prigozhin tarafından verilecek.

Mikhailoviç’in büyük büyük dedesi Büyük Dük Kirill Vladimiroviç, 1917 devrimi sırasında Finlandiya’ya kaçtı va ailesi ile Batı Avrupa’ya yerleşti. Büyük Dük Kirill Vladimiroviç 2. Nikola’nın ilk kuzeni idi ve 2. Nikola ve ailesi öldürüldükten sonra Rus Çarı ilan etti.

George Mikhailoviç, İspanya’da kendisini Rus imparatorluk tacının varisi ilan eden Büyük Düşes Maria Vladimirovna ile kocası Büyük Dük Mikhail Pavloviç’in oğlu olarak doğdu. Hayatının büyük kısmını İspanya ve Fransa’da geçirdi. Rusya’yı ilk kez 1992’de ziyaret eden Mikhailoviç (40) şimdi Moskova’da yaşıyor ve bir dizi hayır işi iye uğraşıyor. Yazar olan Bettarini (39) ise geçen yıl Rus Ortodoks oldu ve Victoria Romanovna adını aldı.

Romanovlar

Romanov hanedanı Rusya’yı 2. Nikola 1917’de tahttan çekilinceye kadar 300 yıldan fazla yönetti. Rusya’nın son çarı 2. Nikola, eşi ve 5 çocukları devrimden sonra saklandıkları bugünkü başkent Moskova’nın 1450 km. doğusundaki Yekaterinburg kentindeki bir tüccarın evinin mahzeninde devrimci bir müfreze tarafından 1918 Temmuzunda kurşuna dizilmişti.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!