Rusya, Karadeniz’e Savaş Gemisi Gönderiyor

Rusya, Karadeniz'e Savaş Gemisi Gönderiyor

Rusya, Hazar Filosu’na ait 15 savaş gemisini Hazar Denizi’nden tatbikatın yapılacağı Karadeniz’e yönlendirildi.

Gemilerin, 100 kilometrelik Volga-Don kanalından geçtiği belirtilirken Rostov-na-Donu kentindeki duraktan sonra gemi grubunun Karadeniz’e geçişine devam ettiği aktarıldı.

Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığı, “Kış eğitim döneminin son tatbikatı kapsamında, Hazar Filosu’nun 3 topçu ve 8 çıkarma botu ile ikmal gemileri dahil 15 gemisi Hazar’dan Karadeniz’e filolar arası geçiş gerçekleştiriyor” açıklaması yaptı.

Hazar Filosu gemilerinin, Karadeniz Filosu güçleriyle birlikte ortak deniz tatbikatına katılacağı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, daha önce de NATO’nun Ukrayna topraklarında ve Karadeniz’de etkinliğini artırdığını bildirmiş,  Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği de, ABD’nin Karadeniz’e savaş gemilerini göndermeyi planladığını belirtmişti.

ABD de 4 gün önce Dışişleri Bakanlığı’na bildirimde bulunarak ABD’ye ait 2 savaş gemisinin Boğazlardan Karadeniz’e geçeceğini belirtmişti. Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tarafımıza Montrö Sözleşmesi’ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz’e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldı. Gemiler 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!