Rusya, Akdeniz’den İdlib’deki isyancıları vuracak

Rusya, Akdeniz'den İdlib'deki isyancıları vuracak

Akdeniz sularında toplanan Rus Donanması gemileri, İdlib’te isyancıların bulunduğu bölgeye güçlü bir saldırı hazırlığında.

Dört Rus savaş gemisi 27 Mart’ta Cebelitarık Boğazı’ndan geçti. Boykiy korvetinin yanı sıra Rus Donanması gemilerine ve seyir füzeleri “Caliber” ile donatılmış denizaltılara giden Kaliningrad, Korolev ve Minsk büyük çıkarma araçları Suriye açıklarında. Rus güçlerinin İdlib’in kıyısındaki isyancılara karşı güçlü bir saldırı hazırladığı bildiriliyor.

Bu bölgelerdeki insanlar, Suriye hükümet ordusu (SAA) tarafından kontrol edilen bölgelere süratle tahliye ediliyor. karadan / havadan / denizden gerçekleşeceği tahmin edilen saldırı ile ilgili Türkiye tarafı da bilgilendirildi.

Rusya, Akdeniz'den İdlib'deki isyancıları vuracak

Rusya, 21 Mart’ta da Suriye’de silahlı isyancıların kontrolünde olan İdlib vilayetine hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda Bab el Hava (Cilvegözü) sınır kapısının yakınındaki bir hedef ile İdlib’in Sarmada kentinin dışındaki bölgelerin savaş jetleriyle hedef alındığı iddia edilmişti.

21 Mart’taki saldırıya ilişkin, Anadolu Ajansı’nın (AA) geçtiği haberde saldırıların, Babu’l Hava sınır kapısı alanındaki tüp dolum tesisi, ticari malzeme taşıyan tırlar, yerel bir insani yardım derneğinin deposunun yakınları ve İdlib’in güneyindeki M4 kara yolu üzerindeki Keferşileye köyüne yapıldığı öne sürülmüştü.

Söz konusu saldırılarda ilk belirlemelere göre bir sivilin öldüğü, iki sivil hafif yaralandığı belirtilmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!