Ruhsar Pekcan’a Açılmayan Soruşturma İmamoğlu’na Açıldı

Ruhsar Pekcan'a Açılmayan Soruşturma İmamoğlu'na Açıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a açılamayan soruşturma İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’na açıldı.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre, İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı’nın yeni inceleme konusu, “dezenfektan alımında devletin zarara uğratıldığı iddiası”.

Koronavirüs pandemesinin ilk başladığı dönemde İBB de İhale Yasası’nın 21. Maddesi’ne dayanarak 19 Mart 2020 tarihinde NHP İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden 15 bin litre dezenfektan aldı.

İçişleri Bakanlığı, ihalede usulsüzlük içeren işlemler yapılarak kamu zararına sebebiyet verildiği iddiasıyla İmamoğlu hakkında “Devlet Memurları ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun”a istinaden ön inceleme başlattı. Müfettişler, İmamoğlu’ndan savunma istedi.

Ticaret Bakanı olduğu dönemde, kendi aile şirketinden bakanlığına dezenfektan aldığı ortaya çıkan Ruhsar Pekcan hakkında işlem, inceleme ve soruşturma yoluna gidilmezken, İmamoğlu hakkında inceleme başlatılması ise “hukuki değil siyasi” yorumlarını beraberinde getirdi.

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ön inceleme başlatılırken, Danıştay kararına da göz ardı edildiği öne sürüldü.

Belediye başkanlarının harcama ve ihale yetkilisi sıfatlarının bulunmadığına dair Danıştay 1. Dairesi’nin kararında, “Bu yetkiler ve sorumluluklar belediyelerde birim amirlerine; büyükşehirlerde memur statüsündeki daire başkanlarına, diğer belediyelerde müdürlere verildiğinden, belediye başkanlarının ihale iş ve işlemleriyle ilgili konularda herhangi bir görevi bulunmamaktadır” açıklamaları yer aldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!