İYİ Partili Dikbayır’dan çok sert EYT çıkışı: Adam olun, sözünüzü tutun

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği toplantıda, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin, TBMM Genel Kurulu ile komisyonlarında, EYT mağdurlarıyla ilgili verdiği önerge ve kanun değişikliği tekliflerinin, AKP ve MHP’li vekillerce reddedildiğini hatırlatan Dikbayır sert açıklamalar yaptı.

“ERHAN USTA’YI GÖREVDEN ALDILAR”

EYT ile ilgili olarak, Meclis’e verdikleri ilk önergenin, MHP tarafından desteklendiğine vurgu yapan Dikbayır, “EYT mağdurlarına, MHP de söz verdiği için bize destekledi. Çok değerli Grup Başkanvekilleri Erhan Usta da bize destek verdi diye, bir saat sonra görevden alındı. Bir partinin programı, onun namusudur. Adam olun da sözünüzü tutun” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE SARI KART GÖSTERİN”

Hükümet’in seçim vaatlerine kanmaması gerektiğini vurgulayan Dikbayır, “Yapacağız, sözlerine kanmayın. Bu sefer de kanarsanız, daha 4,5 sene seçim yok. ‘Seçimden sonra yapacağız. Programımıza koyduk’ diyecekler” diye konuştu. Dikbayır, halkın yerel seçimlerde devleti yönetenleri uyarması gerektiğini ifade ederken, vatandaşa, ‘hükümete sarı kart gösterin’ çağrısında bulundu.

“Ben şuna üzülüyorum. Biz hergün hak aramak zorunda kalıyoruz. Dün Tank Palet için, bugün EYT için. Bunlar zaten bizim hakkımız. Bunu almak için neden mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!