Robotik Kazıcı Parmak, Gömülü Kara Mayınlarını Arayabilir

Robotik Kazıcı Parmak, Gömülü Kara Mayınlarını Arayabilir

Robotlar nesneleri zaten net bir şekilde bulabilirler, ancak yüzeyin altına gitmeleri daha zordur. Kumun içinde kıvrılırlarsa dokunarak çalışmak zorunda kalacaklar ve radar gibi kablosuz teknolojiler yalnızca aşağıda ne olduğuna dair belirsiz bir görüş üretiyor. Bu nedenle, MIT araştırmacıları, kum gibi tanecikli malzemeyi hissederek bulmak için eleyebilen bir robot “Digger Finger” üretti.

Makine, şeffaf bir jeli nesnelerle temas halinde bükülen yansıtıcı bir membranla birleştiren eski bir dokunsal sensörün yükseltilmiş bir versiyonudur. LED’ler jelin içinden zara doğru parlar ve bir kamera, bilgisayar görüşünün aşağıdaki nesnelerin 3B şeklini geliştirmesine yardımcı olmak için yansıma modellerini yakalar. Kazdığı kum ile almaya değer bir nesne arasındaki farkı etkin bir şekilde bilir.

Yeni robot daha ince ve daha basittir ve bir robot kolu ve tahıllar arasında hareket etmesine yardımcı olan titreşim sayesinde hareket eder. Bir öğenin boyutlarının gerçek anlamını elde etmek için bükülebilir ve başka türlü hareket edebilir.

Hareketi farklı maddeleri yansıtacak şekilde ayarlamak da dahil olmak üzere birçok gerekli iyileştirme yapılacak. Bununla birlikte, bilim adamları halihazırda bir dizi pratik kullanım öngörüyorlar. Bu, insanları tehlikeye atmadan kara mayınlarını bulmak veya veri kablolarında kesinti olup olmadığını kontrol etmek için kullanılabilir. Ayrıca, büyük ölçekli arkeolojik kazılar veya birinin bir çığ veya toprak kayması tarafından tuzağa düşürüldüğü kurtarma operasyonları için de yararlı olabileceği düşünülüyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!