Rize Valisi Çeber’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

featured

Vali Çeber, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumsal yapımızı güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadını ve Türk annesi daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur.

Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde kadınların statüsü hep tartışılırken, Türk Milletinin tarihinde ise; anne ve eş olarak, hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Tarihimizde kadın daima etkin ve önemli rol üstlenmiştir. Türk kadınları; bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır. Kurtuluş Savaşı’nda vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.

Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Ülkemizin gelişmesinde büyük emekleri bulunan daima özverinin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel parçasıdır. Bizler, ‘Cennet anaların ayakları altındadır.’ anlayışındaki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, kadını her zaman ve her zeminde baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir geleneğin temsilcileriyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızda olan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı kadınlarımızın, annelerimizin; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!