REUTERS, “Türkiye’nin başarı şansı azalıyor.”.

REUTERS,

Türkiye’nin turizmde başarıya ulaşmak için başlattığı corona virüsü yasakları ve sıkı önlemler uluslararası basının gündemine oturdu

Reuters haber ajansı, “Başarı şansı azalırken Türkiye tam kapanma ile turizm dönemini kurtarmayı umut ediyor” başlığıyla Türkiye’nin turizm sektörünün kurtarma çabasıyla tam kapanmaya gittiğini yazdı.

İngiltere merkezli haber ajansı, “Türkiye’de turizm sektörü, birçok yabancı turist rezervasyonunu, vakaların hızla artmasıyla birlikte kaybederek bir kayıp sezonla daha karşı karşıya. Yaz dönemini kurtarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan son çare olarak Mayıs ayının ortasına kadar tam kapanma getirdi” ifadesini kullandı.

Reuters, “Erken rezervasyon büyük darbe aldı. Sezonu kurtarmak için Mayıs’ın ortasına kadar tam kapanma geldi. En çok turistin geldiği Rusya, uçuş yasağını genişletebilir” yorumunda bulundu.

“TEMMUZU DA KAYBETME İHTİMALİ VAR”

Yabancı turistten gelecek nakit paranın Türkiye için kritik bir öneme sahip olduğu belirtilirken, Avrupa’da plaj, seyahat ve restoranların tekrar açıldığına dikkat çekildi.

Reuters’a konuşan seyahat acentaları da bu yılın geçen yıldan daha iyi olmayacağından endişelendiklerini ifade etti.

“Eğer hükümetin umut ettiği gibi Mayıs sonuna kadar 5.000 vakanın altına düşerse, ülkelerin Türkiye’ye karşı seyahat yasaklarını kaldırması bir süre alır. Temmuz ayını da kaybetme ihtimali var” denildi.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!