Rektör, Kadın Haklarını Koruyan İstanbul Sözleşmesinin Ensest İlişkilerin Önünü Açtığını İddia Etti

Rektör, Kadın Haklarını Koruyan İstanbul Sözleşmesinin Ensest İlişkilerin Önünü Açtığını İddia Etti

TBMM Kadına Karşı Şiddetin Araştırılması Komisyonu’nda konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, skandal ifadeler kullandı. Tarhan, İstanbul Sözleşmesi’nin ”ensest ilişkinin önünü açtığını” iddia etti.

Kadına karşı şiddetin araştırılması sebebiyle kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’nda vekillere görüşünü aktaran Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan sunumunda kadınla erkeğin eşit olmadığını belirterek İstanbul Sözleşmesi’nde geçen toplumsal cinsiyet rollerini “muz”a benzetti.

Açıklamalarıyla muhalefet partililerden tepki alan Nevzat Tarhan şunları söyledi:

“Kadın ve erkek biyolojik olarak eşit değil; çünkü birinde testosteron hormonu, birinde östrojen hormonu var. Yani matematiğe karşı çıkıyorsanız çıkabilirsiniz ama biyolojik olarak kadın beyni erkek beyninden farklı. Sözleşmede cinsiyetle ilgili tanım net değil. Rol kavramını belirsiz bırakmış, belirsiz bıraktığı için herkes kendisine göre anlıyor, muz gibi, insan ne yerse ona benzetiyor. Böyle bir cinsiyet rolü.”

AKP’li Başkanın Nevzat Tarhan’ı Savunması Şaşırtmadı

Tarhan, bu sözleri neden sarf ettiğini hatırlamadığını öne sürerken komisyonun AKP’li Başkanı Öznur Çalık devreye girdi. Tarhan’ı savunan AKP’li Çalık, “Sizi tanıyan insan olarak insan hakları ve kadın hakları konusundaki hassasiyetinizi, aileye hassasiyetinizi biliyorum” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!