Qin Gang, Hollanda, Suudi Arabistan ve Arjantinli mevkidaşlarıyla görüştü

featured

Qin Gang, Hollandalı mevkidaşı Wopke Hoekstra’yla yaptığı görüşmede, Çin’in Hollanda’yla kapsamlı işbirliği ortaklığı ilişkisinde sürekli yeni gelişmeler kaydedilmesini hızlandırmak için çaba harcamak istediğini belirtti. Qin, Hollanda’yla iklim değişikliği gibi çok taraflı alanlardaki işbirliğini güçlendirmeye, bölünmüş değil açık, kaotik değil düzenli bir uluslararası ticaret ortamını savunmaya hazır olduklarını söyledi.

Qin Gang ve Hoekstra ayrıca, Japon hükümetinin nükleer kirlilik içeren suları okyanusa boşaltma kararı hakkında fikir alışverişinde bulundu. İki taraf, bu kararın insan sağlığı ve deniz ortamı ile ilgili olduğu konusunda mutabık kaldı ve konu hakkında iletişimi sürdürmeyi kabul etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan’la görüşme yapan Qin Gang, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in kısa süre önce 1. Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi ve Çin-Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’ne katılmanın yanı sıra, Suudi Arabistan’a başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı. Qin Gang, “Çin, Suudi Arabistan’la beraber zirvelerde kaydedilen sonuçları yerine getirmeye, Çin-Suudi Arabistan, Çin-Körfez ve Çin-Arap ilişkilerini yeni seviyeye götürmeye hazır. Çin ayrıca yeni çağa yönelik Çin-Arap kader ortaklığını oluşturmak, Çin-Körfez stratejik ortaklık ilişkisini güçlendirmek, gelişmekte olan ülkelerin ortak çıkarlarını daha iyi bir şekilde savunmak ve diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmeme gibi uluslararası ilişkilerin temel normlarını korumak için Suudi Arabistan’la beraber çaba harcamaya isteklidir.” dedi.

Arjantin Dışişleri Bakanı Santiago Cafiero’yla görüşen Qin Gang, Çin ve Arjantin’in iyi dost ve iyi ortak olduğunu anımsatarak, Çin’in Arjantin’le kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisinde daha büyük gelişmeler kaydedilmesini sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi. Qin, iki tarafın Kuşak ve Yol inşasını nitelikli bir şekilde ilerleteceğini ve Çin’in Arjantin’in uluslararası işlerde daha büyük rol oynamasını destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Adı geçen üç ülkenin dışişleri bakanları görüşmelerde, Çin’le bütün kademelerdeki temas ve bütün alanlardaki işbirliğini güçlendirerek, ikili ilişkileri daha yüksek seviyeye taşımaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!