Putin Uyardı: Yeni bir Silah Yarışı Riski Var

Putin Uyardı: Yeni bir Silah Yarışı Riski Var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Büyük Vatan Savaşı’nın başlamasının 80. yıldönümü çerçevesinde yazdığı makalede Avrupa’daki güvenlik sisteminin zayıflaması nedeniyle yeni bir silah yarışı riski gördüğünü ifade etti.

Rusya’nın Avrupa ile kapsamlı işbirliği tesis etmekten yana olduğunu belirten Putin, güvenlik, stratejik istikrar, sağlık hizmetleri, eğitim, dijitalleşme, enerji, kültür, bilim, teknoloji, iklim ve çevre sorunları gibi karşılıklı olarak ilgilendiren birçok işbirliği alanı olduğunu belirtti.

Sadece vatanlarının bağımsızlığı ve onurunu kurtarmakla kalmayıp aynı zamanda Avrupa ve dünyayı kölelikten kurtaran Kızıl Ordu kahramanlarının cesaret ve dayanıklılığıyla gurur duyduklarını belirten Putin şöyle devam etti: “Şimdilerde her kim geçmişi yeniden yazmaya çalışırsa çalışsın, gerçek şu ki Sovyet askeri Alman topraklarına Almanlardan intikam almak için değil, soylu, büyük, kurtarıcı rolü ile gitti. Zaferi yakınlaştıran Hitler karşıtı koalisyondaki müttefiklerimizi, direnişin katılımcılarını, Alman faşizm karşıtlarını şükranla anıyoruz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!