Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Türk Milletinin sırtına yeni maliyetler yüklemeden ek gelirin nasıl elde edileceğine dair bazı önerilerde bulundu

featured

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, AKP hükümetinin 43 milyar dolarlık ek bütçe talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Türk Milletinin sırtına yeni maliyetler yüklemeden ek gelirin nasıl elde edileceğine dair bazı önerilerde bulundu. Bu önerilerin başında ise sığınmacılara harcanan paralar geliyor.

 

Prof. Dr. Mehmet Alagöz’ün açıklaması:

“AKP hükümeti, Merkezi Yönetim Bütçesinin 1 trilyon 119 milyar lira artırılmasını öngören kanun teklifi Meclis Başkanlığı’na sundu. Ek bütçe talebinin gerekçesi olarak depremden zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması olarak gösterdi.”

“AKP hükümeti yaklaşık 43 milyar dolarlık ek bütçe talep etmektedir.”

“Zafer Partisi olarak AKP hükümetine, Türk Milletinin sırtına yeni maliyetler yüklemeden ihtiyaç hissettikleri ek geliri nasıl temin edeceklerinin yolunu söylüyoruz.”

  • Türkiye’deki ve Suriye’nin kuzeyinde yaşayan Suriyelilere her yıl yaptığınız ortalama 17 milyar dolar harcamadan vazgeçin.
  •  Aralık 2022 tarihinden bu yana uyguladığınız ve bu zamana kadar kur ve faiz bedeli olarak yaklaşık 8 milyar dolar ödediğiniz Kur Korumalı Mevduat uygulamasından vazgeçin.
  •  Döviz kar garantili Kamu Özel İşbirliklerine(hasta, yolcu, araç garantili )yıllık ödediğiniz yaklaşık 6 milyar doları bulan ödemeleri durdurun.
  • Yıllık yaklaşık 4 milyar doları bulan itibar adına yapılan her türlü harcamalardan, kamudaki ikişer üçer maaş ödemelerinden, müşavirlik ve benzeri harcamalardan vazgeçin.
  • Yaklaşık 2 milyar dolara yakın olan yandaş şirketlere verilen teşviklerden, getirilen vergi aflarından ve “matrah artırımı” gibi kayıt dışılığı teşvik eden uygulamalardan vazgeçin.
  • Kalkınma Yardımı altında dünyadaki onlarca ülkeye her yıl yaptığınız ortalama 1 milyar dolar harcamayı durdurun.

“Zafer Partisi olarak Türk Milletinin çıkarını korumayan ancak AKP hükümetinin yaptığı 38 milyar dolar harcamayı tasarruf ederek, deprem için gerekli olan yaklaşık 43 milyar doların temin edilebileceğini söylüyoruz. Geriye kalanı da zaten AKP hükümeti ÖTV, MTV ve KDV artışlarıyla çok daha fazlasını elde etmiştir.”

“Bu yüzden Zafer Partisi olarak AKP hükümetine ek bütçeye gerek olmadan, Türk Milletinin sırtına yeni borç yükü bindirmeden, Türk Milletini fakirleştirmeden depremin maliyetinin karşılanabileceğini söylüyoruz.”

“AKP hükümetini artık Suriyelilerin, rant ve faiz lobilerini değil  Türk Milletini önceliğe almasını istiyoruz.”

“Zafer Partisi olarak Türk Milletinin yeteri kadar kemer sıktığını, tasarruf ettiğini ve fedakarlık yaptığını artık fedakarlık ve tasarruf yapma zamanının AKP hükümetine geldiğini hatırlatıyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!