Prof. Dr. Ata Atun: CHP’li Ünal Çeviköz’ün “MAVİ VATAN” İle İlgili Açıklaması Büyük Bir Talihsizliktir

Prof. Dr. Ata Atun:  CHP'li Ünal Çeviköz'ün “MAVİ VATAN” İle İlgili Açıklaması Büyük Bir Talihsizliktir

CHP Dış Politika Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili  olan Ünal Çeviköz,  yaptığı bir açıklamada açıklamada ‘Mavi Vatan’ kavramıyla ilgili  “Zannediyorum AKP iktidarının dış politikayı askerileştirme ve dış politikayı biraz daha agresif bir hale getirmesine yardımcı olan bir söylem gibi” demişti.

Çeviköz, “Mavi Vatan, tarifine baktığınız zaman, bu aslında egemenlik haklarının ötesinde bir alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram gibi. Mavi Vatan diye 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman biraz saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız” ifadelerini kullanmıştı.Prof. Dr. Ata Atun: CHP'li Ünal Çeviköz'ün “MAVİ VATAN” ile ilgili açıklaması büyük bir talihsizliktir

Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı eski siyasi danışmanı ve Kıbrıs Bilim Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ata Altun, “Ünal Çeviköz’ün mavi vatan ile ilgili açıklaması büyük bir talihsizliktir” dedi.

Altun, Çeviköz’ün sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi: “CHP’li Ünal Çeviköz’ün “MAVİ VATAN” ile ilgili açıklaması büyük bir talihsizliktir. Sayın Çeviköz’ün 1ci (1958), 2ci (1960) ve 3cü (1982) Deniz Hukuku Konferansları kararlarını ve özellikle Münhasır Ekonomik Bölge ve Kıta Sahanlığı kavramlarını okuması gerekmektedir. Prof. Mazis ve Dr. Sgouros tarafından hazırlanan Helen (Münhasır Ekonomik Bölge) haritası kimin yayılmacı olduğunu çok iyi bir şekilde gözler önüne sermektedir. Kendini Türk hisseden her kişi MAVİ VATAN kavramını benimsemeli ve sonuna kadar savunmalıdır.”

Prof. Dr. Ata Atun: CHP'li Ünal Çeviköz'ün “MAVİ VATAN” ile ilgili açıklaması büyük bir talihsizliktir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!