Polonya’ya Kaçmak İsteyen Türkler Ukrayna Sınırında Yakalandı!

Polonya'ya Kaçmak İsteyen Türkler Ukrayna Sınırında Yakalandı!

Ukrayna’da yasadışı yollardan bir Avrupa Birliği ülkesine gitmeye çalışan sekiz Türk vatandaşının hafta sonunda yakalandığı bildirildi

Lviv kentinde, Polonya sınırına yakın Çervonograd ilçesinde bir köy yakınlarında Ukrayna askerlerince yapılan bir denetim sırasında Polonya’ya geçme niyetinde olan altı Türk vatandaşını yakalandı.

Ukrayna askerleri, cumartesi günü, bölgede seyreden bir otomobili denetlemek amacıyla durdurdu. Bir Türk vatandaşı tarafından kullanılan otomobilde biri çocuk olmak üzerlerinde kimlik belgeleri ve pasaportları bulunan beş kişi daha bulunduğu görüldü.

ukrhaber.com sitesinde yer alan habere göre, otomobilde bulunanlar, önce blogger olduklarını ve sınır bölgesini filme alacaklarını söyledi, ancak daha sonra sorgulama devam edince, sürücüye sınıra gitmesi için 700 dolar ödediklerini bildirdi. Türk vatandaşları Almanya’ya geçmeyi planladıklarını açıkladı.

İki Türk daha

Öte yandan, iki Türk vatandaşı daha Ukrayna-Moldova sınırında Ukrayna askerleri tarafından yakalandı.

Türk vatandaşları, Moldova’dan geldiklerini kabul etmeseler de üzerlerinden çıkan belgelerde Moldova’dan Ukrayna’ya geçtiklerini gösteriyor.

İki Türkün, bir AB ülkesine gidecekken yolu şaşırıp Ukrayna’ya girdikleri anlaşıldı.

Yakalananların Ukrayna devlet sınırını ihlal etmek gerekçesiyle mahkemeye çıkartılacağı bildirildi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!