Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi: Rusya bombardıman uçakları gönderdi

Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi: Rusya bombardıman uçakları gönderdi

Polonya-Belarus sınırındaki göçmen krizi artarak devam ederken Rusya, Belarus hava sahasında devriye gezmek için bombardıman uçakları gönderdi.

RIA ajansının haberine göre sınıra hucüm eden göçmenler nedeniyle Minsk ve Varşova arasındaki gerilimin ortasında Rusya, Belarus üzerinde uçmaları için 2 Rus stratejik bombardıman uçakları gönderdi.

Tu-22M3 bombardıman uçaklarının hava sahasında devriye gezdiği ve Belarus ile Rusya’nın ortak hava savunma sisteminin test edilmesine yardımcı olduğu belirtildi.

Polonya’nın Moskova’yı sınırdaki olayların ”beyni” olmakla suçlamasının ardından Kremlin büyüyen krizin arkasında olduğunu yalanladı.

Polonyalı yetkililer, AB’nin doğu sınırında tırmanan kriz üzerine sınırı  geçmeye çalışan düzinelerce göçmeni gözaltına aldıklarını kaydetti. Bölgede bulunan Polonyalı asker sayısı 12.000’den 15.000’e çıkarılırken, yüzlerce kişi sınır boyunca kamp kurmuş durumda ve bunun, yakındaki ormanlar da dahil olmak üzere sınıra yakın bölgelerde toplanan tahmini 4.000 göçmen ve mültecinin bir kısmı olduğu kaydediliyor.

Son aylarda, Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika’dan binlerce göçmen, Belarus’tan Polonya’ya ve diğer AB üyeleri Letonya ve Litvanya’ya yasadışı yollardan girmeye çalıştı. Polonya ve diğer AB ülkeleri,  Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’yu, muhalefete yönelik baskıları üzerine uygulanan yaptırımların intikamını almak için , göçmenleri ve mültecileri teşvik etmekle suçluyor.

Lukashenko hükümeti, göçmen krizinin mühendisliğini yaptığını reddediyor ve sınırda mahsur kalan insanların kötü durumundan Avrupalı ​​güçleri ve ABD’yi sorumlu tutuyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!