PKK’nın kuryesi imha edildi

featured

Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT), Gara’da düzenlediği operasyon ile PKK / KCK’nın kurye sorumlusunu ele geçirdi. Terör örgütünün “Irak-Suriye kurye sorumlusu” olarak görev yürüten Kadri Encu, örgüt mensuplarının Irak-Suriye arasındaki transferlerini organize ediyordu.

Örgütsel toplantı esnasında yakalandı

Gara’da etkisiz hale getirilen “Doğan” kod adlı Encu, ilk defa Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler aldığı dönemde takibe alınmıştı. MİT tarafından uzun soluklu bir çalışmayla izlenen Encu’nun Gara’ya geçtiği öğrenildi. MİT’in kurduğu ajan ağı, Encu’nun Irak ve Suriye arasındaki terörist geçişleri ile silah ve mühimmatların aktarılmasında rol aldığını belirledi. Irak’taki Pençe operasyonlarına karşı eylem yapma hazırlığındaki terörist grupların Gara, Zap, Metina ve Haftanin arasındaki geçişleri de Encu tarafından sağlanıyordu. Bu bilgiler üzerine MİT, operasyon için düğmeye bastı. Örgütün Gara’da yeni bir eylem grubu topladığı ve Encu’nun eylem grubuyla toplantı yapacağı öğrenildi. Bunun üzerine Encu ve diğer örgüt üyeleri toplantı halindeyken etkisiz hale getirildi.

PKK elebaşlarından Duran Kalkan’ın korumalığını yaptı

PKK’nın kurye sorumlusu Kadri Encu’nun örgütün kırsal kadrolarına 2006’da katıldığı belirlendi. “Doğan” kod adlı Encu, Irak/Zap alanında Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler aldı. Encu, Irak/Haftanin alanına geçerek örgütün kurye çalışmalarına katıldı. Ayrıca Encu’nun, 2015-2017 yılları arasında PKK’nın elebaşlarından, PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi “Abbas” kod adlı Duran Kalkan’ın korumalığını yaptığı da ele geçirilen bilgiler arasında yer aldı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!