PKK Elebaşı Duran Kalkan: CHP, HDP’ye Muhtaç

PKK Elebaşı Duran Kalkan: CHP HDP'ye Muhtaç

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde HDP’siz Kürt sorununun çözülemeyeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu’nun ifadeleriyle ilgili tartışmalar sürerken, terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, “HDP’nin bu çıkışını bazı CHP’liler ters yorumlayabilirler ama öyle değil. CHP HDP’ye muhtaçtır.” ifadelerini kullandı.

Bir önceki seçimlerde CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı’na İYİ Parti, HDP şartı koymuştu. Geçtiğimiz günlerde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda Kürt sorununu ortaya atmış ve durumun HDP’siz çözülemeyeceğini söylemişti.

‘HDP’YE MUHTAÇLAR’

HDP’nin son seçimlerde CHP’nin önünü açtığını söyleyen PKK’lı Duran Kalkan, “Mesela HDP’nin bu çıkışı, bazı CHP’liler ters yorumlayabilir ama öyle değil, CHP’lilerin de önünü açtı. Güçlendirdi. İrade kazandırdı. Yoksa AK Parti-MHP’nin koltuk değneği olmuştu yani. Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabii ki bir irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan HDP’ye muhtaçtırlar. HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!