Pfizer’ın aşısı korona virüsü yüzde 90 önledi

ABD’de koronavirüs aşı dağıtım çalışmaları başladı

Pfizer ve BioNTech SE tarafından geliştirilen korona virüsü aşısının enfeksiyonu yüzde 90’dan fazla önlediği ortaya çıktı.

ABD’li ilaç şirketi Pfizer’dan yapılan açıklamada, deneysel korona virüs aşısının, klinik denemelerin son aşamasında başarılı olduğu ve bu aşının pandemiye karşı mücadelede bir kilometre taşı olduğu belirtildi.

Aşının insanların kullanımına hemen sunulmayacağını belirten Pfizer, Gıda ve İlaç Dairesi tarafından değerlendirilmeye tutulacağını açıkladı.

On binlerce gönüllüyla yapılan araştırmada bir gruba iki doz deneysel aşı diğer gruba tuzlu su plasebo verildi. Yapılan çalışmada aşının yüzde 90’dan fazla etkili olduğu görüldü.

Hala devam eden çalışmalar ve etki düzeyi araştırması sürmesine rağmen aşının işe yaradığı ortaya konurken Pfizer CEO’su Albert Bourla yaptığı açıklamada, “Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün” derken “Aşama 3, COVID-19 aşısı denememizin ilk sonuçlarıdır. Bu aşama aşımızın COVID-19’u önleme yeteneğinin ilk kanıtını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı..

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!