Pentagon’tan terör örgütü PKK’nın zorla çocukları silahlandırdığı raporu

Pentagon'tan terör örgütü PKK'nın zorla çocukları silahlandırdığı raporu

TRT’nin aktardığı habere göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği, Birleşik Ortak Görev Gücü Doğal Kararlılık Harekatına (Operation Inherent Resolve) ilişkin yeni bir rapor yayımladı. ABD ve müttefiklerinin terör örgütü DEAŞ’a karşı yürüttüğü harekatın son üç ayında yaşanan gelişmeleri içeren raporda, DEAŞ’ın Irak ve Suriye’de saldırılarını artırdığı belirtildi. Raporda, DEAŞ’ın Irak ve Suriye’de hafif silahlar ve patlayıcılar kullanarak saldırılarını tırmandırmasına rağmen, örgütün eski gücüne yeniden erişmesine ihtimal verilmediği değerlendirmesinde bulunuldu. Terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeydoğusundaki mülteci kamplarından çocukları alıkoyarak silah altına almaya devam etmesi söz konusu rapora yansıdı.
Örgütün çocukları silah altına almamaya yönelik uluslararası kuruluşlara yaptığı taahhütleri yerine getirmediği, çocukların zorla silah altına alınmaya devam edildiği belirtildi. Söz konusu raporda, bölgede bulunan petrol sahalarının korunması için YPG/PKK’ya sabotajla mücadelele, çevre güvenliği, güvenlik kameraları takibi, taktiksel kontrol noktaları oluşturma gibi eğitimlerin verildiği ifade edildi. Raporda bu eğitimlerden her ay 250 örgüt mensubunun mezun edildiği belirtilirken, YPG/PKK mensuplarına verilen ekipmanların DEAŞ ile mücadele fonundan karşılanması dikkati çekti.
Pentagon tarafından yayınlanan raporda, YPG/PKK’nın Rusya ile iş birliğini artırdığı ifade edildi. Amerika Savunma Bakanlığının İstihbarat Teşkilatı, YPG/PKK güdümündeki SDG’nin Rusya’nın bölgedeki askeri devriyelerine eşlik ettiğini bildirdi. Öte yandan örgütün yerel milis bulma konusunda Ruslara katkı sağlamış olabileceği de raporda yer buldu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!