Paris’te yıllardır aranan seri katil eski polis çıktı

Paris'te yıllardır aranan seri katil eski polis çıktı

Paris ve çevresinde 1986-1994 yılları arasında işlenen bir dizi cinayet ve tecavüz olayının faili eski bir polis çıktı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, 59 yaşındaki Francois Verove, polis kimlik kartını ve kelepçelerini kurbanlarını kandırmak ve onları kaçırmak için kullanıyordu.

Seri katil, 35 yıl boyunca tespit edilemediği için “çopur adam” anlamına gelen “Le Grele” olarak tanımlanıyordu.

Le Parisien’in haberine göre Verove, Çarşamba günü intihar etmeden önce yazdığı bir intihar notunda suçlarını itiraf etti.

Yetkililerin katilin güvenlik servislerinde çalıştığından şüphelenmesi üzerine 29 Eylül’de sorgulanmak üzere çağrılan 750 Fransız paramiliter polis memuru arasında olduğu söyleniyordu.

Raporlara göre, Verove’den de DNA örneği alınacaktı, ancak hiçbir zaman örnek vermeye gitmedi. Çarşamba günü, ülkenin güneyindeki Montpellier yakınlarındaki kiralık bir dairede ölü bulundu.  Fransız basınındaki haberlere göre, Verove bıraktığı notta, o tarihlerde sorunlu bir dönem geçirdiğini, ancak sonra problemlerini çözdüğünü ve cinayetlere son verdiğini itiraf etti.

Soruşturma savcıları, Verove’nin ölümünden sonra alınan DNA örneklerinin bazı suç mahallinde bulunan kanıtlarla örtüştüğünü doğruladılar.

Seri cinayetler

Seri katilin, Mayıs 1986’da okul için apartmanından çıkarken kaçırılan 11 yaşındaki Cecile Block’un tecavüz ve cinayetinden sorumlu olduğu düşünülüyordu. Kız, binanın bodrum katında ölü bulundu.Tecavüze uğramış, boğularak öldürülmüş ve göğsünden bıçaklanmıştı. Yarı çıplak vücudu eski bir halıyla sarılı olarak bulundu.

Polis soruşturması ifadesi alınan bina sakinleri asansörde cildi lekeli bir adam gördüklerini söylemişti. Cecile’in ebeveynleri, kızlarının katilinin bulunduğunu göremeden yaşama veda ettiler.

Seri katil, her ikisi de işkence gören 38 yaşındaki Gilles Politi ve 21 yaşındaki çifti Irmgard Mueller’in öldürülmesinden de sorumluydu. Karine Leroy adlı 19 yaşındaki bir kadının öldürülmesi de Verove’a atfedildi.

Cecile’in öldürülmesinden on yıl sonra yapılan genetik testler, katilinin bir dizi tecavüze devam ettiğini ortaya koyuyordu.

Polis kimliğini kullandı

26 yaşında bir Alman kadına, 14 yaşında bir kıza ve 11 yaşında bir kıza yapılan üç ayrı saldırıda kendisini polis olarak tanıtmıştı.

Raporlara göre, o sırada müfettişler bunun sadece kurbanlarının kontrolünü ele geçirmek için kullandığı bir taktik olduğunu düşündüler. Ancak, onları, Verove’a götüren de bu ayrıntı oldu.

Soruşturmayı yürüten polisler, sonunda ”Çopur”un (Le Grele) beyaz bir araba kullanan güvenlik güçlerinin bir üyesi olduğuna dair kanıtları ortaya çıkardı.

Bir kaçırılma ve tecavüz vakasında, polis kartını göstererek, polise ait olmayan arabasına yalnız bir kızı bindirdiği bildirildi.

Katilin, saldırılar sırasında ayrıntılı polis veya askeri kısıtlama teknikleri kullandığı da söyleniyor. Bilinen son suçunun bir jandarma eğitim merkezinin yakınında gerçekleştiği belirtiliyor.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!