Pakdemirli: Envanterimizde Yangın Söndürme Uçağı ve Helikopteri Yok

Pakdemirli: Envanterimizde yangın söndürme uçağı ve helikopteri yok.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile koordinasyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı ve helikopteri yok. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ihale çalışmalarına başladık.” dedi.

Pakdemirli, açıklamasında şunları söyledi:

Aktif olan tüm yangınlarımızda iyiye gidiş var, ormanlık alanları kullanırken çok dikkatli olalım, bu günler yangınlar için son derece hassas günler.

Bir yandan hasar tespit çalışmalarımız sürüyor.

3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz.

Marmaris’teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var.

Gün orman teşkilatımızın moralini yükseltme günüdür.

Yerleşim yerlerinin imara açılacağı söylentisi, olayı istismara yöneliktir.

Zarar gören vatandaşlarımızın Bağkur, SGK, ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız.

Turizmle ilgili tesis yapılacaksa bunun şekil ve şartları bellidir. Ormanların yakılmasına ihtiyaç yoktur. Lütfen bu konuyu istismar etmeyelim.

Orman teşkilatımız, dünyanın en donanımlı orman teşkilatlarından biridir. Türkiye’nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK’nın uçakları uçabilecek kapasitede değil, hala antikacı dükkanı gibi 1960’lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklamalar yapılıyor.

Envanterimizde yangın söndürme uçağı ve helikopteri yok. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ihale çalışmalarına başladık. Uzay aracı kullanmamız gerekse Orman Teşilatı olarak onu da alır kullanırız

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!