“Özışık’ın OHAL Komisyonu’ndan Ricacı Olduğu Kaç Kişi Göreve İade Edildi?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Süleyman Özışık OHAL Komisyonu’nun çalışmalara başladığı tarihten 22 Haziran 2021 tarihine kadar olan süreçte kaç kişi için ‘iftiraya kurban gittikleri ve görevlerine iade edilmesi’ gerekçesiyle ricada bulunmuştur, Süleyman Özışık’ın, OHAL Komisyonu’ndan ‘ricacı’ olduğu kaç kişi göreve tekrar iade edilmiştir?” diye sordu.

Karaca, suç örgütü liderleri ile ismi anılan Süleyman Özışık’ın, “Ben gerek Süleyman Soylu’ya, gerek OHAL işlemleri komisyonuna, gerek diğer mercilere masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm. Dedim ki ‘Bu insanlar eğer masum çıkmazsa hesabını benden sorun’. Araştırmalar yapıldı, hepsinin bir iftiraya kurban gittiği ortaya çıktı ve hepsi görevlerine iade edildi” açıklamasıüzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iki ayrı soru önergesi verdi.

ANKA Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, CHP’li Karaca önergesinde, “adil yargılanma hakkı”, “masumiyet karinesi” ve “suç ve cezanın şahsiliği” gibi hukukun temel hak ve ilkelerinden KHK’lıların dosyalarının OHAL Komisyonu’nda bekletildiğini, bazı KHK’lılar için beraat kararı verildiğini anımsattı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!