Özel’den hakkında dava açılan Kılıçdaroğlu’na destek: Cesedimi çiğnemeniz lazım, hodri meydan!

featured

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de sokak röportajında kullandığı ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu‘nu cezaevinde ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur” dedi. MHP’li vekillerin şikayetiyle CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na açılan davaya tepki gösteren Özel, “Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan!” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel, İzmir’de verdiği bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu bugün Aliağa Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özgür Özel, “Dilruba’yı cezaevinde ziyaret ettim. Tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Düşüncesi ne kadar şok edici olursa olsun şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır ve bu da anayasaldır” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, şöyle devam etti:

“Yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için bir mikrofona söyledikleri sanki sizin iktidarınızı yıkacakmış diye tutuklama kampanyaları başlatmak, savcıya da neredeyse 1 aya varan bir süre kişiyi özgürlüğünden mahrum etmek yönetimdeki acziyetin ifadesidir.”

“Kendisi ne söylediğini, ne söylemediğini biliyor” diyen Özel, “Verdiği rörportajı, ne kastettiğini, ne kastetmediğini paylaştı. 3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel, Dilruba Kayserilioğlu’nu 9 Eylül’de yapılacak olan CHP’nin kuruluş yıl dönümü törenlerine davet ettiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu’na yönelik dava

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açılan davaya da tepki gösteren Özel, “Dün öğrendik ki önceki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na üç üç buçuk yıl hapis ve siyasetten men cezası talep eden bir iddianame hazırlanmış ve kendisini birileri yargılamak istiyorlar” hatırlatmasında bulundu.

“MHP’nin ortaya koyduğu bir kurgu”

“CHP Genel Başkanlığı’nı devraldığım sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir” diyen Özel, şunları kaydetti:

“Kemal Bey’e karşı yapılan bu suç duyurusu, MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin ve gündemden düşmüş olmanın, milletin gönlünden, gözünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın ayıbını örtmek için yapmış oldukları ve gönderdikleri yerde de atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşorları tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur.”

“Cesedimi çiğnemeniz lazım; hodri meydan!”

“Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez” ifadesini kullanan Özel, şöyle devam etti:

“Kendi evlatlarının, kendi atadıkları ülkü ocakları başkanının Ankara’nın ortasında uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler tarafından öldürülmüş olmasının da o cinayet duyurulduğu andan itibaren MHP’den bir taziye tweet’i, bir tepki tweet’i, bir cenazeye katılıp, hadi her şeyi bıraktım, geride kalan kız çocuklarına sahip çıkma, başını okşama yapamayacak sorumluluğu örtmez, örtmeyecek. O yüzden Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir, tırıs gider. Hapse mi atacaksınız? Önce bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan! Kılıçdaroğlu’nu yargılayacaklarsa, o sanık sandalyesinde gidip de orada oturur mu, bence oturmamalı, hiçbirinin hakkı yok, onun oturması gereken yere ben oturacağım. Hepsi haddini bilsin. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi genel başkanını korkuttunuz da hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz. 1 milyon 460 bin Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı onaylı üyesi Kemal Bey’i yargılatmaz.  Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılayacaksın.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!