Özel tiyatrolara 13 milyon lira destek

Özel tiyatrolara 13 milyon lira destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasına göre, söz konusu destek, bir sanat sezonu için dağıtılan en yüksek miktar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatroların projelerine yapacağı mali destekleri açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 2021-2022 sanat sezonu için 508 özel tiyatronun başvurduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, 298 profesyonel, 109 çocuk oyunu ve 65 geleneksel kategoride olmak üzere bu zamana kadar en yüksek başvuru sayısı olan toplam 472 özel tiyatro projesinin değerlendirmeye alındı.

Değerlendirme komisyonu, bu zamana kadar bir sanat sezonu için dağıtılan en yüksek miktar olan toplam 13 milyon 500 bin lira ödeneği, 428 özel tiyatroya verme kararı aldı. Açıklamada, bunun şimdiye kadar bir sezonda destek sağlanan en yüksek sayıda proje olduğu belirtildi. Bu kararla başvuruların yüzde 90’ından fazlasına olumlu yanıt verilerek, bu alanda yeni bir rekor kırıldığı ifade edilen açıklamada, Türk oyun yazarlarının eserlerine öncelik verildiği belirtildi. Açıklamada, Türk oyun yazarlarına ait olanlara bütçe imkanları çerçevesinde ek bir maddi katkı yapılmasının Türk tiyatrosunun gelişmesine önemli katkı sağladığı da kaydedildi.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!