ÖZEL RÖPORTAJ Zafer Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Bozkurt Oğuz Sınar

featured

 

 

Ben Samsun’u 19’mayıs ruhuna yakışır şekilde biçimlendirmeyi vazife edinerek Belediye Başkanlığına adayım.

Ata’mda sağ olsa Samsun’un bu ihmal edilmişliğini açıklamamızı isterdi.Samsun’un çevresi değişecek, şehrin yeni simgeleri olacak, turizmden, ulaşıma kadar her alanda yenilikler bu çehreyi oluşturacak.

 

 

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Konuğumuz Samsun Büyükşehir Başkan Adayı Sayın Bozkurt Oğuz Sınar.

Sayın Sınar, bir önceki genel seçimlerde yine Zafer Partisi’nden Samsun milletvekili adayıydınız, aynı zamanda hekimsiniz ve halkın içinde sorunlarına birebir vakıfsınız. Kendi açımdan sizi uzun yıllar öncesinden tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim, çok renkli bir karaktersiniz. Çevreci, sporcu kişiliğiniz genç dinamik bakışınızla Samsun sizin için ne ifade ediyor öncelikle onu öğrenmek isterim?

 

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Ben Samsun’u 19’mayıs ruhuna yakışır şekilde biçimlendirmeyi vazife edinerek Belediye Başkanlığına adayım.

Teşekkür ediyorum. Samsun denildiğinde akla gelen ilk şey tarihi milli değeridir. Ben öyle bakıyorum Samsun, hak ettiği değerde yönetilmediğini düşünüyorum ve bu düşüncemde haklı olduğum Samsun’un sosyal ve fiziksel yapısı incelendiğinde görülecektir.

Şehrin yüzünü değiştireceğiz. Hedefimiz, Samsun’u Türkiye’nin bilinen en gözde şehirleri arasına sokmak olacaktır. Ancak bunu yaparken doğru yöntemlerle, bilimle, teknikle yapacağım. Çünkü ben bir bilim insanı, doktor ve girişimciyim en kıymetlisi de vatansever bir Türk evladıyım.

Ben Samsun’u 19’mayıs ruhuna yakışır şekilde biçimlendirmeyi vazife edinerek Belediye Başkanlığına adayım.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Sınar, az öncede bahsettiğiniz gibi siz bir bilim insanısınız bir bilim insanı olarak Samsun’da görmüş olduğunuz eksikliklerin başında gelen unsurları sıralayabilir misiniz?

 

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Ata’mda sağ olsa Samsun’un bu ihmal edilmişliğini açıklamamızı isterdi.Samsun’un çevresi değişecek, şehrin yeni simgeleri olacak, turizmden, ulaşıma kadar her alanda yenilikler bu çehreyi oluşturacak.

Samsun’da en büyük eksik şehrin yapısal görüntüsüdür. Samsun’a yeni yüz kazandırmak gerekiyor. Yıllardır şehrin görüntüsünü sosyal medya alanlarından kısacık teleferik görüntüsü ile servis ediliyor. Elbette bizler için çok kıymetli at üstünde Atatürk heykeli, anlam ve önemi tartışılmaz, fakat emin olun Ata’mda sağ olsa Samsun’un bu ihmal edilmişliğini açıklamamızı isterdi. Bu şehir hareket kazanmalı ve buna uygun planlamaları yapmak ve uygulamak gerekiyor. Samsun’un çevresi değişecek, şehrin yeni simgeleri olacak, turizmden, ulaşıma kadar her alanda yenilikler bu çehreyi oluşturacak.

ATAM KULE (SEYİR KULESİ)

Az önce de belirttim sesimizi, şehrimizin adını duyuracak yeni projelerle yola çıkıyoruz. Çağdaş bir şehrin görüntüsünde seyir kuleleri büyük yer tutar. Dünya’da ve ülkemizde bazı kuleler şehirlerle anılmaktadır. Şehir anıldığında kulesi, kule anıldığında şehri akla gelmektedir. ATAM KULE, Samsun’la anılacak. Samsunlunun ve diğer illerden, yurt dışından gelen turistler için eğlenecekleri, vakit geçirecekleri özel bir alan olacak. Kentin kendi vatandaşına ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. ATAM KULE’ de Samsunlu halkımız istihdam edilecek böylelikle işsizliğe bir nebze katkı sağlayacaktır.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Samsun Karadeniz coğrafyasından nasibini alan güzide bir şehrimiz. Bu alanda çevresel faktörleri dikkate alırsak, bu faktörleri avantaja çevirmek için projeleriniz var mı, varsa nelerdir?

 

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Birinci projemiz,” Orman Koru.”  İkinci projemiz, ”Ova Bakkal.”

Tabi Karadeniz faktörü inanılmaz bir zenginlik ve avantajımız. Bu konuyla ilgili İki kıymetli projemiz mevcut.

Birinci projemiz,” Orman Koru.”

Değerli bir şehrin ormanı, koruluğu olmak zorundadır. Dünyadaki etkili şehirlerin hepsinin koruluğu bulunmaktadır. Karadeniz iklimine uygun, dünyanın her yerinden getirilmiş ağaç ve bitkilerden oluşan dönümlerce arazinin üzerine kurulan koruluk alan için çalışmalar başlatılacak. Bu alanlar uzmanlar tarafından tasarlanarak şehrin oksijen merkezi haline gelecek. Ayrıca bu alanlarda halkımızın dinlenebileceği, soluk alabileceği renkli alanlar olacak. Böylelikle şehrin görünümü değişecek ve değeri artacaktır.

İkinci projemiz, ”Ova Bakkal.”

Güzel Samsun’umuz, Bafra ovası ve Çarşamba Ovası’na sahip, ancak bu kıymetli alanlar bu zamana kadar iyi değerlendiren yerel bir yönetici olamadı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğumda Bafra ve Çarşamba’ da Belediyeye ait meyve ve sebze alım halleri oluşturacağım. Bu hallerde alınan ürünler Samsun’un bütün ilçelerine dağılmış şekilde halk bakkallarına sunulacak. Vatandaşımız daha uygun sebze ve meyve yiyecek. Samsunlu köylü ve çiftçimiz hızlı ve düzenli alım güvencesine kavuşacak, hem köylümüz kazanacak hem de şehirde tüketici halkımız kazanacak.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Sınar, Samsun gerçekten ihmal edilmiş bir kent. Manevi değerleri bir yana turizm noktasında da çok eksikleri mevcut. Az öncede bahsettiğim gibi muazzam zenginlikler içinde yoksunluk çekiyor, bu konuda atılımlarınız olacak mı?

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Samsun’u bungalov ve doğa evleri turizm merkezi yapacağız.

Samsun’un olağanüstü doğası var. Denizi, ormanı tarifsiz bir güzelliğe sahip, ancak bunları iyi değerlendirecek bir başkanı yok. Doğayı iyi kullanmak ve turizme katmak gerekiyor. Doğru adımlarla şehrin değerini arttırmak turizmi canlandırarak bungalov, Tiny House yapıları ile zenginleştirmek gerekiyor. Bu alanlarda çalışmalar, Samsunluların işsizlik sorununa ciddi katkı sağlayacaktır. Samsun ekonomisi çevre illerden gelen iç turistle inanılmaz canlılık kazanacak.

Bunun dışında Asar Kale Kral Kaya Mezarlıkları tarihsel turizme can getirecek alanlar. Bir şehrin büyüklüğü tarihle ilişkisi ile artar. Bu tarihi gösterecek adımları atacağız. Asar Kale Kral Mezarları’nı sanatsal bir biçimde ışıklandıracağız.

Bu bölgeyi de Tiny House ve bungalov turizmi ile canlandıracağız.

Bafra – Vezirköprü Baraj Gölleri turizme açılacak.

Bu bölgelere belediye tarafından yatırım yaparak oluşturacağımız turistik alanlara Samsunlu esnaf, yatırımcılar getirilecek. Bölge Türkiye’ye tanıtarak dikkatleri Samsun üzerine çekmiş olacağız. Bahsettiğim bu bölgeleri canlandırma istihdama da büyük katkı sağlayacak. Ayrıca bu bölge TİNY HOUSE ve BUNGALOV turizmi de getirilecek yerlerden birisidir.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Samsun’da raylı sistemler hakkında yaptırımlarınız ve bunun dışında geliştirilen yeni yöntemler mevcut mu bu projeler hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz?

 

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Tramvay hattı genişleyecek.

Yakakent,  Alaçam, Bafra, Ondokuzmayıs, Dereköy, Çarşamba, Terme yönünde ilk hattı genişletilecek. Bunun dışında alternatif trafik uygulamalarında denizi avantaja çevirmeyi düşünüyorum.

Deniz Taksi ve otobüsü – Deniz Restoran

Deniz Taksi ve otobüsü – Deniz Restoran ve kafe kurulması için planlar projeler geliştirdik. Samsun’da ulaşımda tek seçenekli yöntemlerin şehrin güvenliği için doğru olmadığını belirtmekte yarar var. Diğer ilçelere ulaşımı karayolları ile sağlamak dışında deniz yolunu kullanmak gibi bir avantajımız var sadece trafiği karayoluna mahkûm etmek şehri tehlikeye atmaktır. Bu nedenle şehirde ulaşımı deniz yolları aracılığıyla da yapmakta yarar var. Ayrıca deniz şehri, doğrusu denizden yararlanmamak hiç doğru değil. Akılcı yöntemlerle şehri geliştireceğiz. Atakum, Dereköy, Ondokuzmayıs, Bafra(Koşu köyü), Alaçam, Tekkeköy, Çarşamba, Terme (Yalı) ilçelerinde limanlarla ulaşım yapılacak. Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon’a deniz otobüsleri ile seferler düzenlenecek. Deniz restoran ve kafe ile Samsunlu vatandaşlarımıza farklı bir eğlence ortamı da sağlanacak.

Otopark sorununu etkili çözeceğiz.

Samsun’un en büyük sorunlarından biri de otopark sorunudur. Bu sorunu çözmek için bölgesel olarak arsa ve binalar alınacak ve buralara belediye çağdaş otoparkları yapılacaktır.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Sınar, Samsun aynı zamanda üniversite şehri gençlerin yoğun olduğu bir kent. Biliyorsunuz Ülke ekonomisi yüzünden bir hayli zor şartlarda eğitimlerini sürdürüyor gençlerimiz. Gençlerimizin sosyal refahı için neler yapmayı planlıyorsunuz?

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Gençler en önemli kitlemiz, şehrimizin ve ülkemizin geleceği. Kentin önemli bölgelerinde Samsunlu gençlerimizin talepleri doğrultusunda ücretsiz, sınırlandırılmış 500 gb internet verilecektir.

Spor etkinlikleri ve spor örgütlenmeleri kuracağız.

Belediye bisiklet takımı kuracağız. Bisiklet ile ilgili şenlikler oluşturacağız. Doğa yürüyüş etkinlikleri ve takımları oluşturacak. Deniz sporlarına ait malzemeleri belediye karşılayacak ve tüm deniz spor dallarının geliştirilmesine Samsun’da bizzat ben öncülük yapacağım.

Kapıkaya ve Gençlik şölenleri yapılacak.

Samsun ve ilçelerinde dikkat çekici etkinlikler ve şölenler yapacağız. Sanat ve spor etkinliklerinde Samsun çağ atlayacağı etkinlikler projelerimin arasında.

Samsun Spor Türkiye’nin takımı olacak.

Gençlerimiz demişken, Samsun Spor ile ilgilide güzel düşüncelerimiz var. Samsun Spor Türkiye’nin takımı olacak. Samsun sporun geliştirilmesi ve büyümesi için belediye olarak tam destek vereceğiz. Tramvay saatleri takımın oyun saatlerine göre ek seferler ekleyeceğiz.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Sınar, siz bir hekimsiniz ve bu nedenle sağlık sorunlarının göbeğinde bulunuyorsunuz. Sağlık bakımından gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz var mı, varsa nelerdir?

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Hasta yakını konaklama evleri, en büyük ihtiyaç.

Hastalarımızın acılarını azaltmak için hasta yakınları hastalarının yanında bulunarak yardımcı oluyor. Peki, bu noktada belediye ne yapıyor? Hiç! Hasta ve hasta yakınlarına bir doktor olarak tam destek vereceğim. Hasta yakınları için konaklama evleri oluşturacağım. Bu konaklama evleri hastane yakınlarında yeşil alanları olan büyük alanlarda kuracağız.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Belediyecilik sadece insanların faydalandığı bir hizmet alanı gibi algılanıyor. Bir belediye başkanının sorumlulukları arasında kentte yaşayan her canlı varlık bulunmalıdır, bu konuda planlamalarınız nelerdir?

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Tabi ki bir belediye başkanı adayı olarak bunun bilincindeyim. Biz Samsun’un yaşayan dokusuna, tarihsel dokusuna can verecek hücre yenilenmeleri ile geliyoruz.

Sokak hayvanları sorunu çözülecek.

Sokaklarda yaşamaya mahkûm edilmiş hayvanlarımızı Samsun halkının yüksek vicdanını temsil edecek şekilde büyük barınma yerleri oluşturarak korumaya alacağız. Sokaklarda güvenlik sorunu yaşayan, beslenme sorunu yaşayan ve sağlık sorunu yaşayan hayvanlarımız, veterinerimiz tarafından muayenesi yapıldıktan sonra alanlara alınacaktır. Bu alanlarda hayvan severlerde yaşayabilecek şekilde tasarlanacak ve hayvan severlerimizi belediyede istihdam edeceğiz.

Hayvan hastanesi kurulacak.

Diğer uygulamalardan biri ise hayvan hastaneleri olacak. Sokak hayvanları sorununa parmak basacak en önemli çözüm yolu hayvan hastanesi kurmaktır. Bu hastanenin acil servisi 7/24 hizmet verecektir. Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerini denetim altına alıp, sokaklarda yaşanan acıları azaltmak için etkili bir çalışma yapılmış olacaktır. Hayvan severler için de daha uygun bir hizmet alanı açmış olacağız.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Sınar, değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

BOZKURT OĞUZ SINAR:

Rica ediyorum Şükran hanım,  güzel dilekleriniz için ben teşekkür ediyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!