ÖZEL RÖPORTAJ Zafer Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Esmaül Hüsna Aslan : Rantsal Dönüşüm değil, Haksal Dönüşüm

featured

 

Biz gerçekten cumhuriyet ilkelerine sahip Atatürk çizgisinde milliyetçilik ile yol yürüyoruz. Basın, medya halka böyle bir seçeneği olduğunu aksettirmiyor dolayısı ile ne oluyor insanlar iki seçenek arasında sıkıştığını düşünüyor. Zafer Partisi en başından bu yana dışardan fonlanmayan ödenekleri olmayan bir parti olarak kendi propagandasını imkânsızlıklarla gerçekleştiriyor. Tek bir isteğimiz var her sahada Türk Milleti’ne Türk Devleti’ni yeniden verebilmek.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Konuğumuz Zafer Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Sayın Esmaül Hüsna ASLAN Mimarlık Fakültesi mezunusunuz, Devlet Taahhüt İşlerinde yıllar içinde birçok ilde ve birçok şantiyede, şantiye şefliği ve proje müdürlüğü görevlerde bulundunuz. Aynı zamanda Zafer Partisi Bürokrasi İle İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısısınız.  Tecrübeleriniz öncülüğünde ,kendinizden bahseder misiniz?

ESMAÜL HÜSNA ASLAN:

Hiçbir zaman bir mimar olarak masa başında iş yapmadım, işin mutfağı derler ya ben işin hep mutfağında yer aldım.

Hem altyapı, hem üstyapı işlerinde çalıştım. Birçok deprem konutu inşa ettim, yol çalışmaları, içme suyu kanalizasyon şantiyelerimiz mevcutta vardı yani ben yıllardır sahadayım. Hiçbir zaman bir mimar olarak masa başında iş yapmadım, işin mutfağı derler ya ben işin hep mutfağında yer aldım. Bu nedenle şehir yapılanmasına hâkim denilebilecek bir tecrübeye sahibim.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Ankara’da yetişmiş Ankara’ya gönül vermiş ve özellikle bir mimar gözü ile Çankaya’ya bakınca gördüğünüz tablodan biraz bahseder misiniz?

ESMAUL HÜSNA ASLAN:

Benim arzu ettiğim; “rantsal dönüşüm değil halksal dönüşüm.

Çankaya’ya baktığımız zaman şahit olduğumuz şey şudur, evet bir dönüşüm içerisinde ama aslında rantsal bir dönüşüm içerisinde, biz bunun karşısındayız. Benim arzu ettiğim; “rantsal dönüşüm değil halksal dönüşüm.” Bugün Çankaya’da binalara baktığınız zaman bir tarafta gecekondu var hemen yanında yirmi katlı süper lüks bir bina yükseliyor. Bunlar görsel olarak Ankara’ya, Çankaya’ya yakışmayan görüntüler. Mesela bir TOGO Binası yapıldı burası, tamamen rantsal programlanıp inşa edildi. Mimari yapılanma bu şekilde devam ettiği müddetçe de ne yazık ki Çankaya’da görüntü kirliliği gittikçe büyüyecek baş edilemez bir noktaya gelecek. Altyapı çalışmaları yapılıyor fakat görüntüden ibaret. Korkunç bir cildi makyajla kapatıp asıl sorunu çözmekten çok uzak günü kurtarmak amaçlı, birilerine para kazandırmak amaçlı yapılıyor. Zafer Partisi olarak bizim, benim en büyük hedefimiz devlet taahhüt ihale işlerinin şeffaf olmasını sağlamak. Eğer halkımız bizlere teveccüh eder Çankaya Belediyesi’ni kazanırsam bütün ihalelerimiz, bütün ödemelerimiz şeffaf olacak. Kimseyi kayırma gibi bir düşüncemiz yok. Hak ettiği şekilde insanlara, halkımıza hizmet etmek için geliyoruz. Biz rant peşinde değiliz olmayacağız, biz hizmet peşindeyiz.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Ne yazık ki ülkemizde iki dikta var diye düşünüyorum bunlardan birisi iktidar partisi diğeri ana muhalefet partisi. Bir taraf bizi seçmezseniz devletin bekası elden gider diyor diğer taraf Atatürk’ün kurduğu partide Atatürk adını kullanıyor ama Ata’nın kurduğu cumhuriyet değerlerine sahip çıkmayarak başka bir değirmene su taşıyor.

İki dikta arasında sıkışan seçmen yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor bu noktada düşüncelerinizi alabilir miyim?

 

ESMAUL HÜSNA ASLAN:

Tek bir isteğimiz var her sahada Türk Milleti’ne Türk Devleti’ni yeniden verebilmek.

 

Bakın bir taraf dün açılım sürecinde terör örgütünün cesaret kazanmasını sağlayacak adımlar attı. Bugün söylemlerine baktığımızda onlardan milliyetçisi yok, diğer taraf Atatürk’ün kurmuş olduğu parti adını aynı şekilde kullanarak cumhuriyet değerlerine yakışmayan bölücü unsurlarla aynı paralelde yürüyor. Baktığınızda, belirttiğiniz gibi iki dikta var biri Atatürk’ün adını kullanarak cumhuriyet elden gidiyor diye propaganda yapıyor diğeri milli manevi değerler üzerinden halkı baskı altına alıyor oysa iki tarafta aynı değirmene su taşıyor. Biz gerçekten cumhuriyet ilkelerine sahip Atatürk çizgisinde milliyetçilik ile yol yürüyoruz. Basın, medya halka böyle bir seçeneği olduğunu aksettirmiyor dolayısı ile ne oluyor insanlar iki seçenek arasında sıkıştığını düşünüyor. Zafer Partisi en başından bu yana dışardan fonlanmayan ödenekleri olmayan bir parti olarak kendi propagandasını imkânsızlıklarla gerçekleştiriyor. Tek bir isteğimiz var her sahada Türk Milleti’ne Türk Devleti’ni yeniden verebilmek.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Ben Ankara’ya gönül vermiş ve Ankara’da yaşamayı hayal edip bunu gerçekleştirmiş bir Türk evladı olarak Ankara’ya yerleştiğimde çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Çankaya gerçekten içler acısı bir durumda nüfusu birçok ilimize eş olan bu ilçemiz sahip olduğu ödeneklere, kaynaklara rağmen gerçekten büyük bir ihmal ile karşı karşıya. Yollarından, engelli geçitlerinden tutun park ve bahçelerine kadar büyük bir ihmal söz konusu. Çankayalı vatandaşın önünde iki seçenek varmış gibi sadece iktidara kaptırmamak için Atatürk’ün hatıratından dolayı CHP’nin kalesi haline getirilmiş bir ilçe. Oysaki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözünden yola çıkarsak görev noktasında CHP belediyesine Çankaya’da kaç puan verirsiniz ve Çankayalı seçmenimizin kırmızıçizgisi olan bu noktada seçmene nasıl seslenmek istersiniz?

ESMAUL HÜSNA ASLAN:

Ankara Türkiye’nin gözbebeği, Çankaya Ankara’nın bizde göz bebeklerimizi her türlü çirkin görüntüden rant simsarlarından korumak üzere bu göreve talibiz.

 

Kent silueti değişmiş vaziyette, bu durum gerçekten Çankayalıları rahatsız ediyor. Bu görüntünün kaynağı çirkin plansız yapılaşmaya bağlı. Zafer Partisi Çankaya Belediye Başkan adayı olarak inşallah en güzel şekilde bunların üstesinden geleceğiz. Dediğiniz gibi bir taraf dini sömürenler diğer tarafta Atatürk sevgimizi, Cumhuriyet’e adanmışlığımızı sömürmelerine izin veriyoruz. Bugüne kadar hiçbir çıkar gözetmedik bundan sonra da böyle bir niyetimiz yok. Tamamen ideolojimize sadık yolumuza devam ediyoruz. Ankara Türkiye’nin gözbebeği, Çankaya Ankara’nın bizde göz bebeklerimizi her türlü çirkin görüntüden rant simsarlarından korumak üzere bu göreve talibiz.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın ASLAN, bir mimar gözü ile Çankaya’yı ele alacağınız gibi aynı zamanda bir kadın ve anne olarak sosyal boyutta kadınlarımız ve gençlerimiz açısından Çankaya’da gözünüze çarpan eksiler artılar nelerdir?

ESMAUL HÜSNA ASLAN:

Artık yedi yaşındaki bir çocuk bile annesinden bir şey isterken maddi gücü buna yeter mi diye düşünerek istiyor. Bu ne kadar üzücü bir tablo.

Yıllar içinde mevcut hükümetin atmış olduğu yanlış ekonomik adımlar vatandaşımızı içinden çıkılmaz bir kaosa sürükledi. Bugün sokakta yürürken insanlarımızın yüzüne bakın hiçbirisi tebessüm edemiyor. Çünkü hepsi yaşam gailesi çekmeye başladı. Bu yediden yetmişe herkesi kapsıyor. Bu gerçek sırf anne babaları kapsamıyor. Artık yedi yaşındaki bir çocuk bile annesinden bir şey isterken maddi gücü buna yeter mi diye düşünerek istiyor. Bu ne kadar üzücü bir tablo.
Aynı şekilde emeklilerimiz! Emeklilerimiz eve mahkûm oldular.
Ankara’da, Çankaya’da halkımızın ekonomik durumu nispeten daha iyi durumdaydı, daha refah içindeydi, artık Çankayalılarda bu şekilde yaşayamıyor. Eskiden haftada bir gün sinemaya tiyatroya giden insanlar şu an da mutfak masrafından kısıp sosyal bir etkinlik planlayamıyor. Bir akşam yemeğini dışarıda yemek lüks oldu. Aldıkları maaşla ayda bir kere bile dışarıda akşam yemeği yeme şansları yok. Çocuğunuzu bir sinemaya götürmek, yanında bir mısır bir içecek almak gerekecek ve bu bir lüks değil. Bir anne çocuğunu alıp sinemaya götürdüğünde mısır ve içecek de aldığı zaman en az 4 yüz TL. Bu çocuk sayısına göre katlanıyor ve anneler çocuklarıyla sinemaya girmiyor, evladı ile bu keyfi paylaşamıyor. İnsanların çalışma verimi dinlenmeleri ile orantılıdır insanlar artık kafalarını dinleyecek bir ortam bulamıyor. Biz bunun için bir uygulama başlatacağız sunacağımız bir kart hizmeti ile en az ayda bir kez ailelerimiz sinema, tiyatro etkinliğine gidip insanca yaşamanın tadına varacaklar.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Bir belediye başkanının sorumluluğu sadece altyapı yâda insanları kapsamıyor. Bir seçmen olarak bana göre İlçe sınırları içinde yaşayan tüm canlılar belediye başkanının hizmet çerçevesi içinde olmak zorunda. Sokak hayvanlarımız konusunda fikirlerinizi alabilir miyim?

ESMAUL HÜSNA ASLAN:

Biz gönüllü patili severler ile birlikte masaya oturup çözüm üreteceğiz.

Ben onlara patili dostum diyorum iki kedi bir köpek ev arkadaşımız var. Elbette onlarda en az insanoğlu kadar iyi kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Düzgün beslenen kontrol altında hayvanlar insanlara zarar verecek boyuta gelmez. Biz gönüllü patili severler ile birlikte masaya oturup çözüm üreteceğiz. Kontrolsüz üremenin önüne geçeceğiz barınakları ölüm kampı olmaktan çıkaracağız. Tabi hayvan fobisi olan insanımızı da anlıyorum bu çok olası bir durum onların tedirginliğini gidermek için bizler bu mevzuyu ciddi bir şekilde ele alacağız.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın ASLAN, Belediye seçimlerinde belediye meclis üyelerinin seçimi de çok önemli bu yönde çalışmalarınız konusunda bilgi alabilir misiniz? Ya da sizin nazarınızda belediye meclis üyelerinin öneminden Ankaralı seçmene bahsedebilir misiniz?

 

ESMAUL HÜSNA ASLAN:

Öyle elini kolunu sallayıp rant peşinde meclis üyeliği koltuğuna oturan hiç kimse bu düşüncesini hayata geçirmeye cesaret edemeyecek.

Bizim tüm hizmetimiz şeffaf olacak halk attığımız her adımı görecek mesela Dikmen’in neye ihtiyacı var Dikmenli ile bir araya gelip bu konuda fikirlerini alacağımız ekipler kuracağız. Öyle elini kolunu sallayıp rant peşinde meclis üyeliği koltuğuna oturan hiç kimse bu düşüncesini hayata geçirmeye cesaret edemeyecek. Biz Çankaya’yı Çankayalının istekleri doğrultusunda Çankayalı ile yöneteceğiz.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Evet, en önemli konulardan biri sığınmacılar. Bu konu çok basit gibi aksettiriliyor vatandaşa ama hem milli güvenlik sorunu hem ekonomik bir sorun. Kızılay’da kendilerine ait mekânlarda toplandıklarını gruplaştıklarını görüyoruz. Ne var ki bunda gibi bir soru ile karşı karşıya kalıyoruz zaman zaman vatandaşlık alan bu unsurlar seçimlerde oy kullandığı gibi aday olmaya başladılar. Şehit olma uğruna koruduğumuz bu toprakların kaderini belirleyici bir unsur olabilir mi sığınmacı ve kaçaklar?

ESMAUL HÜSNA ASLAN:

Kaçaklar barındırılmayacak, geçici sığınmacıların Kızılay gibi önemli merkezi alanlarda gruplaşmalarının önüne geçilecek.

Sığınmacılar konusunda ne yazık ki iktidarda muhalefette halkın sesine kulak tıkıyor. Biz bu meseleyi çok önemsiyoruz çünkü sadece sığınmacı değil her gün binlerce kaçak sınırlarımızdan içeri girerek çoluk çocuğumuzun güvenliğini riske atıyor. Kaçaklar barındırılmayacak, geçici sığınmacıların Kızılay gibi önemli merkezi alanlarda gruplaşmalarının önüne geçilecek. Bu yönde ciddi adımlar atacağız. Halkımızın tehdit altında yaşamasına müsaade etmeyeceğiz bizim önceliğimiz öncelikle Türk Milleti’nin çıkarları, güvenliği ve menfaatidir.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU: 

Sayın ASLAN, kıymetli düşüncelerinizi ve projelerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.

ESMAÜL HÜSNA ASLAN: 

Rica ediyorum Şükran hanım, bende çok teşekkür ediyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!