ÖZEL RÖPORTAJ Zafer Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mutlu AKSOY

featured

Balıkesir birçok konuda çok özel ve bereketli bir şehir. Tarım açısından çok verimli, hayvancılık açısından süt ve süt ürünleri noktasında çok kaliteli üretimleri mevcut. Balıkesir bu nitelikleriyle bir marka şehir veya butik şehir ve modern bir Avrupa şehri olabilecekken maalesef vasat ve sığ kalmış bir durumdadır.Bu eksikliklerin farkındayız zengin bir coğrafya içinde ihmalden kaynaklı yokluk çekiyoruz. Markalaşacağız, Zafer Partisi Belediyeciliğinde, Balıkesir denildiği zaman akla üretimden, turizme yükselen bir yıldız gelecek.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Konuğumuz Zafer Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mutlu Aksoy. Sayın AKSOY, öncelikle adaylığınız hayırlı olsun ben size ilk olarak şu soruyu yöneltmek isterim Balıkesir konum olarak çok özel bir noktada fakat turizmde bu konumun avantajlarından pek faydalanamıyor. Siz bu açıdan Balıkesir’e nasıl bakıyorsunuz?

MUTLU AKSOY:

Balıkesir için bir sıçrama noktası lazım bunun da en mantıklı ve akılcı yolunun, potansiyelinin en yüksek olduğu konu olan turizm ile yapılabileceği düşüncesindeyim.

Şükran Hanım, bahsettiğiniz gibi kentimiz turizm konusunda da potansiyeli çok yüksek bir şehir. Bu özelliğine rağmen ise Balıkesir’den bu potansiyelinin belki yarısının bile alınamadığı açıktır. Balıkesir için bir sıçrama noktası lazım bunun da en mantıklı ve akılcı yolunun, potansiyelinin en yüksek olduğu konu olan turizm ile yapılabileceği düşüncesindeyim. Özellikle Edremit Körfezi bölgesinin sadece deniz ve yaz turizmi ile değil birçok farklı turizm türüne açık olduğunu biliyoruz. Bu türleri etkin hale getireceğiz. Kaplıca ve sağlık turizmi, kırsal turizm, kampçılık ve karavancılık, arkeolojik turizm, kongre turizmi gibi alanları bu konuda değerlendirmek amacımız.

Farklı turizm türlerine uygun olmasına rağmen yıllarca bu alandan faydalanmayan, Balıkesir ve Edremit Körfezi’ni mahkûm edildiği iç turizmden dış turizme açacağız.

Dış Turizme açılmak için, yurtiçi ve yurtdışı Emıtt gibi büyük turizm fuarlarına katılarak, büyük acentelerle ve marka otellerle iş birliği sağlamak üzere atılımlar gerçekleştireceğiz. Belediyemiz bünyesinde otelcilik meslek kursları açılacak böylelikle turizm sektörüne kalifiye personel sağlanacak. Böylelikle istihdam noktasında da kentimizin gençlerine katkıda bulunmuş olacağız.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Belediyecilik sizin için ne anlam ifade ediyor, bir belediyenin sorumlulukları nedir sizin için?

MUTLU AKSOY:

Biz belediyeciliğe farklı bir perspektif getirmek istiyoruz, klasik standart hizmetler belediyeciliği yanına, fark yaratacak programlar yapmak istiyoruz.

Biz belediyeciliğe farklı bir perspektif getirmek istiyoruz, klasik standart hizmetler belediyeciliği yanına, fark yaratacak programlar yapmak istiyoruz. Altyapı imar sorunları bunlar zaten olması gereken hizmetler. Balıkesirliye sosyal alanlarda daha geniş bir yelpaze açmayı düşünüyoruz. Üniversite şehriyiz gençlere yönelik atılımlarımız olacak bunun dışında kültürel faaliyetleri Balıkesir’in vazgeçilmezi haline getireceğiz. Bu konularda halkımızla birlikte kol kola omuz omuza Balıkesir’imiz için karar verip projeleri hayata geçireceğiz.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın AKSOY, az önce bahsettiğiniz gibi gençliğin yoğun olduğu bir şehirsiniz gençler için plan projeleriniz nelerdir buna ilaveten kadınlara avantaj olacak uygulamalarınız neler olacak?

 

MUTLU AKSOY:

Yetenekli gençlerimizi destekleyerek takım/kulüp düzeyinde “Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor” gibi bir ekol oluşturmayı hedefliyoruz.

Tabi ki gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik projelerimiz mevcut. Bu projelerden biri Belediyenin spor altyapısını oluşturmak. Fakat bu işi amatörce değil kurumsallaştırarak Balıkesir’i parlayan bir yıldız haline getirmeyi planlıyoruz. Yetenekli gençlerimizi destekleyerek takım/kulüp düzeyinde “Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor” gibi bir ekol oluşturmayı hedefliyoruz. Nihai olarak bireysel sporcu bazında olimpiyat sporcuları yetiştirebileceğimiz kanısındayım ayrıca başarılı olacağımızdan da şüphem yok.

Gençlerimizin ve hatta genel olarak Balıkesirli hemşerilerimizim keyifli zaman geçireceği hobi atölyeleri kurmak istiyoruz.

Bu atölyelerde erkekler için marangozluk ve hurda araç yenileme gibi eğitimler verilecek diğer yandan, kadınlar için tarım ve çiçekçilik gibi alanlarda çalışmalar yapılacak. Verilecek olan bu eğitimler sayesinde Balıkesirli vatandaşımız hem meslek edinmiş olacak hem üretime katkıda bulunacak bunların yanında sosyalleşerek keyifli zamanlar geçirmiş olacak. Üreten Balıkesirli ürettiğini tüketen bir Balıkesir hayalimiz ve bu hayalleri gerçekleştireceğiz.

Yapacağımız gerek sportif faaliyetlerle gerek kurs nitelikli eğitime yönelik etkinlikler ile gençlerimizi uyuşturucudan ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı başarmış olacağız.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Balıkesir çok renkli bir şehir bir yanda turizm gibi bir avantajı varken tarım çiftçilik yönünden de çok zengin bir kent. Beş yıl Manyas’ta ikamet ettim süt ürünleri, doğal pazarı gerçekten çok kıymetli. Tarım, hayvancılık, çiftçilik alanında ne gibi düşüncelere sahipsiniz?

 

MUTLU AKSOY:

Markalaşacağız, Balıkesir denildiği zaman akla üretimden, turizme yükselen bir yıldız gelecek.

Balıkesir birçok konuda çok özel ve bereketli bir şehir. Tarım açısından çok verimli, hayvancılık açısından süt ve süt ürünleri noktasında çok kaliteli üretimleri mevcut. Balıkesir bu nitelikleriyle bir marka şehir veya butik şehir ve modern bir Avrupa şehri olabilecekken maalesef vasat ve sığ kalmış bir durumdadır.Bu eksikliklerin farkındayız zengin bir coğrafya içinde ihmalden kaynaklı yokluk çekiyoruz. Markalaşacağız, Zafer Partisi Belediyeciliğinde, Balıkesir denildiği zaman akla üretimden, turizme yükselen bir yıldız gelecek.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Siz bir vatandaş olarak şimdiye kadar belediyenin sorumluluğu altında olan hizmetlerin işlevselliğinde ne gibi sıkıntılar yaşadınız?

 

MUTLU AKSOY:

Görevi ihmal vatandaşın şikâyetini dikkate almamak, sadece seçim dönemi hatırlamak kişilere kendini değersiz hissettirir. Biz Zafer Partisi olarak buna müsaade etmeyeceğiz.

Şükran hanım klasik belediye anlayışında her hangi basit bir alt yapı sorununda bile çözüme ulaşması çok uzun zaman alıyor. Vatandaşın işleri kolay çözümlenmiyor ve bende zaman zaman bunun mağduriyetini fazlası ile yaşadım. Herhangi bir alt yapı sorununda vakit geçirmeden müdahale etmek zorunluluğu vazife bilinmeli. Herhangi bir mahallenin atık sorunu çöp sorunu su sorunlarının ihmali vatandaşımız açısından ciddi sonuçlar doğurabilir. Biz Belediye olarak bu bilinçle görev yapacağız.

 

Görevi ihmal vatandaşın şikâyetini dikkate almamak, sadece seçim dönemi hatırlamak kişilere kendini değersiz hissettirir. Biz Zafer Partisi olarak buna müsaade etmeyeceğiz. “Balıkesir Zafer Belediyeciliğinde, bir altyapı sorunu nedeniyle hemşerilerimize kendilerini sahipsiz ve önemsiz hissettirmeyecek buna adım gibi eminim ve garantisini veririm.

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın AKSOY, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

MUTLU AKSOY:

Rica ediyorum Şükran Hanım, güzel dilekleriniz için ben teşekkür ediyorum.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!