Özel Okullarda İngilizce Kitaplarının Fiyatı 40 Bin Lirayı Buluyor

featured

Yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Okul masrafları ise bu yıl aldı başını gidiyor. Özel okulların yıllık ücreti 100 binlerce lirayı bulurken öğrenciler için alınacak kitaplar ve eğitim malzemeleri de cep yakıyor.

Dalgül, “Uluslararası standartlara uygun kitapları, eğitim ve öğretim bakımından aynı standartlara sahip olmayan öğretmenler veriyor. Yani okul, akreditasyon almak için öğrenciye kitap satmak; öğrenci de bu sınavlara girebilmek ve sertifikalarını alabilmek için bu kitapları almak zorunda bırakılıyor” dedi.

BU KİTAPLAR OLMAZSA OLMAZ MI?

Dalgül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okullar bu kitaplardan eğitim görmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulasa da gerçek şu ki çocukların etkili öğrenmesi için gereken, kitap değil, ona öğreten eğitmenlerin kalifiye olması.

Yani uluslararası standartlara uygun kitapları, eğitim ve öğretim bakımından aynı standartlara sahip olmayan öğretmenler veriyor.

Hal böyle iken sormadan edemiyoruz. Bu durumda kazanan kim oluyor? Okullar mı, öğrenciler mi, yoksa bu akreditasyonu ve kitaplarını öğrencilerimize satan yabancı kurumlar mı?”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!