Özdağ’dan AKP’ye sert çıkış: AKP aklı, Türk devlet aklı değil!

Özdağ'dan AKP'ye sert çıkış: AKP aklı, Türk devlet aklı değil!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Şaban Sevinç ile Türkiye’deki Suriyeliler ve ABD’nin CAATSA yaptırımlarını değerlendirdi.

Bu akşam, Özdağ Şaban Sevinç’in programına konuk oldu. Özdağ Youtube kanalı Bizim TV’de ülkemizdeki geçici koruma altındaki Suriyeliler, ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı CAATSA yaptırımları ve Avrupa Birliği ile ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ, programda Suriyeliler meselesinin Türkiye için nasıl tehdit oluşturduğunu anlattı.

Ülkemizdeki Suriyeli kadınların doğum oranlarının yüksekliğine dikkat çeken Özdağ, 20 yıl sonra sayılarının 15 milyon olacağını söyledi. Bazı kentlerin Türk kenti olma niteliğini yitireceklerini söyleyen Özdağ, sınır coğrafyalarında milli kimliğin ortadan kalkacağını ve bu coğrafyayı karıştırmak isteyen istihbarat servisinin burayı çok rahat düşük yoğunluklu bir iç çatışmaya sürükleyeceğini ifade etti.

Suriye’den gelen nüfusun boşalttığı Kuzey bölgesinde PKK PYD kontrolünde bir devlet kurulduğunu ve bu durumun Türkiye için tehdit oluşturduğunu belirtti. Özdağ, bu tehdidi görerek devleti ve toplumu uyardığını ifade etti.

Suriyelilerin Türkiye üzerinde oluşturduğu ekonomik yükün 80 milyar dolar olduğunu ifade eden Özdağ, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin en büyük etkeninin Suriyeliler olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu ekonomik kaybı gidermesi için Suriye ile en azından ticari bir ilişki geliştirmenin gerekli olduğunu ve bunların başlangıcının Suriye’de rejimle el sıkışmakla olacağını söyledi.

Özdağ, Suriyelilerin terör konusunda yaratacağı tehdide de dikkat çekerek, Türkiye’de selefiliğin arttığına da dikkat çekti.

Ayrıca Avrupa Birliği’nin bu büyük nüfus hareketinin yaratacağı tehlikeyi gördüğünü ve Türkiye’yi bir hendek olarak tasarladığını söyledi.

Sevinç’in , “umarım devlet tehlikeleri önleyecek kararları alır ve uygulamaya sokar” ifadelerinin ardından Özdağ, “İnşallah ama AKP iktidarda kaldığı sürece devlet aklının devreye girmeyeceği görünüyor. Çünkü devlet aklı cumhuriyetin kuruluş felsefesi üzerine dayanan bir akıl. Milli ve üniter devleti hedef alan bir akıl, milli kimlik esasında bir akıl. AKP’de hakim olan akıl ise milli kimlik Türk kimliği cumhuriyetin kuruluş felsefesi üzerine dayanmıyor daha çok bir siyasal ümmetçi zemini öngörüyor. Onun hayallerini görüyor. O görülen hayaller ne yazık ki Türkiye’nin geleceğine kabus olarak yansıyacak” dedi.

Programın devam eden bölümünde ise Özdağ, S-400 krizini değerlendirdi. Özdağ, “Türkiye egemen bir devlet istediği silahı alır. Türkiye’nin hava savunma sistemine ihtiyacı var. Buna uzun bir süreden beri ihtiyacı var. Bu ihtiyacın karşılanmasında gecikmiş durumda. Neden bu kadar net söylüyorum? Çünkü birkaç kez biliyorsunuz ki değişik ülkelerden hava savunma sistemlerini borç alarak Güneydoğu Anadolu’da sınırımızı yerleştirmek zorunda kaldık. NATO’nun ikinci büyük ülkesi olacaksınız, hem de Konya büyüklüğündeki Hollanda’dan hava savunma sistemi alacaksınız. Bu kabul edilebilir değildir hele böyle bir coğrafyada yüksek irtifa hava savunma sistemi olmadan huzur içerisinde olmak mümkün değildir” dedi.

Şaban Sevinç’in programında Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!