Özdağ’a verdiği destek nedeniyle görevinden alınan Şekerdağ da istifa etti!

Özdağ'a verdiği destek nedeniyle görevinden alınan Şekerdağ da istifa etti!

İYİ Parti’de Ümit Özdağ sonrası istifaların ardı arkası kesilmiyor.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın ihracı için imza vermeyen ve Özdağ’ı destekleyen İYİ Parti Muğla eski İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, İYİ Parti’den istifa etti.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun “FETÖ’cü” olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha sonra parti teşkilatları, Özdağ’ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunun belirtildiği dilekçeleri genel merkeze ileterek Özdağ’ın partiden ihraç edilmesini istemişti. İl başkanları arasında Özdağ’ın ihracı için imza vermeyen tek isim Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ olmuştu.

Ardından, adeta bir gece yarısı operasyonu ile Şekerdağ, il başkanlığı görevinden alınmıştı.

Tüm bu yaşananların sonrasında, Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın geçtiğimiz hafta İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklamasıyla, İYİ Parti’de istifalar peş peşe geldi.

Dün yaptığı açıklama ile İYİ Parti Muğla eski İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ Özdağ ile aynı gerekçelerle, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Şekerdağ’ın istifa mektubunda ise şu ifadeler yer aldı:

“Aziz Türk Milleti,

Türkiye için, cinayete kurban giden kadınlar, işsiz gençler için, hak, hukuk, adalet, demokrasi için umut olarak kurulan ve benim de umut olarak gördüğüm İYİ Partiden bugün (6 Mart 2021) itibariyle istifa ettim.

Başkanlığımın düşürüldüğü 14 Ocak 2021 tarihinden, bugüne kadar, Sn. Genel Başkan Meral Akşener ve Muğla Vekili olarak İl Başkanlığına verdiği 3.000 TL ile Meclise giden Milletvekili Sn.Metin Ergun, partiyi sıfırdan kurdun 32 yıl 2 ay devlete hizmet edip hakettiğin emekli ikramiyeni harcadın diye helallik ister mi diye bekledim. Böyle bir olay gerçekleşmediği ve daha fazla beklemeye de gerek kalmadığı için artık İYİ parti ile bütün bağlarımı kopardım. Bu saatten sonrada bahsettiğim kişilere de hakkımı helal etmiyorum.

Aziz Türk Milleti

Adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olsa da, işleyişinin Partili Cumhurbaşkanlığı, herşeyi tek kişinin belirlediği ve Ülke olarak yaşamaya başladığımız sorunlar nedeniyle, çıkış yolu bulmak amaçlı Türkiye’nin umudu olarak kurulan İYİ Parti zaman içinde kurucu değerlerinden ayrılmıştır. İlk olarak Sn. Prof.Dr.Yusuf Hallaçoğlu, Sn.Prof.Dr.Özcan Yeniçeri, Sn. Ali Aydın, Sn.Fatih Eryılmaz, Sn. Ali Türkşen, Sn.Nevzat Bor ve isimlerini sayamadığım cok değerli kurucular istifa etmiştir. En son 20 Eylül 2020 tarihinde yapılan Olağan kongre ile, bu süreç devam etmiş ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk izindeki Türk Milliyetçisi Sn.Prof.Dr.Ümit Özdağ, Sn.İsmail Koncuk, Sn.Yavuz Temizel, Sn. Feridun Bahşi gibi, hatta İYİ Partinin kurulmasının gerekliliğini düşünerek CHP’sinden istifa edip gelen Sn. Aytun Çıray, ve diğer isimlerin GİK’e girmemesi için listeler hazırlanması Partinin yönünü değiştirdiğinin göstergesi idi.

En son İYİ Partinin iki kurucusundan biri olan Prof.Dr.Ümit Özdağ’ın, tüzükte yetkimiz olmadığı halde İl Başkanlarının imzalı dilekçeleri ile usulsüz disipline gönderilmesi ve İdari Mahkemenin açılan davayı “Usulden reddetmesi” ve ben” dilekçeyi adli makamlara intikal eden bir konu hakkında dava sonucunun beklenmesi” diyerek imzalamam yani Genel Merkezden gelen emri yerine getirmememle sonuçlanan süreç ve Başkanlığımın düşürülmesi ile sonlandı.

Aziz Türk Milleti,

İYİ Parti, kuruluş ilkelerinden sapmış,Türk milliyetçiliğinden ayrılarak başka bir mecraya evrilmiştir. Kuruluşta vitrin yaptığı, birbirinden değerli, hayatı boyunca fetö ve pkk gibi terör örgütleriyle mücadele etmiş kurucuları tasviye etmiş, onların yerine açılımcı ve fetöcü oluşum ve kuruluşlarla bağlantılı, terör elebaşlarına ve iltisaklılara övgüler düzenler Genel Başkan Yrd.veya teşkilatların çeşitli kademelerinde görev almıştır.

Bugüne kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Ülkücü ve Türk milliyetçisi kimliğimle yaşadım ve yaşamaya ve Türkiye Cumhuriyeti Devletime, Ülkeme ve Türk Milletine uygun bulduğum mecralarda hizmet etmeye devam edeceğim.

Saygılarımla…”

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!