Özdağ: ‘Terör örgütünün lider kadrosu infaz edilmelidir’

Özdağ: 'Terör örgütünün lider kadrosu infaz edilmelidir'

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün PKK’nın hain Gara saldırısı hakkında bir açıklama yaptı. Özdağ, 10 Şubat’ta başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda PKK’nın hain saldırısı sonrası şehit düşen askerlerimiz ve sivil vatandaşımız dahil 13 kişinin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

‘PKK terör örgütünün son mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar kökü kurutulmalı’

Ümit Özdağ, Gara Operasyonu ile ilgili olarak “Söz konusu operasyon esnasında en az 51 PKK militanının ölü, 2 tanesinin de sağ olarak ele geçirildiği bilinmektedir. Bu korkak ve hain teröristlerin değil 51 tanesi, binlercesi dahi paramparça edilse, ne yazık ki kaybettiğimiz Mehmetçiklerimizin saçının bir teli kadar değeri olmayacaktır. Bu operasyon, bölücü terör örgütü PKK’nın hain, soysuz ve korkak yapısını bir kez daha açıkça gözler önüne sermiştir. Bu anlamda bölücü PKK terörünü bir kez daha lanetliyor, PKK terör örgütünün son mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar kökünün kurutulması konusundaki irademi ve arzumu, her zaman olduğu gibi, güçlü bir biçimde beyan ediyorum.” dedi.

‘Operasyon ne yazık ki başarılı bir operasyon değil’

Özdağ, gerçekleştirilen operasyonun bir kurtarma operasyonu olduğunu belirterek, “Şunu çok açık bir şekilde belirtmek gerekir ki, bu bir kurtarma operasyonudur. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Rize’de AKP kongresi etkinliğinde yaptığı açıklamalarda bunu teyit etmiştir. Fakat, kurtarılması hedeflenen askerlerimiz, polislerimiz ve diğer görevlilerimiz ne yazık ki bu operasyon sonucunda kurtarılamamış ve hepsi PKK terör örgütü tarafından şehit edilmişlerdir. Bu anlamda bu operasyon, sonuçları açısından, ne yazık ki başarılı olarak nitelendirilebilecek bir operasyon değildir. Bu operasyon başarılıdır demek, en başta şehitlerimize ve onların emaneti olan ailelerine, sevenlerine ve silah arkadaşlarına karşı saygısızlık olacaktır. Zira bu operasyonun hedefi PKK’lı öldürmek değil, PKK tarafından rehin tutulan güvenlik güçlerimizi kurtarmak ve yurda geri dönmelerini sağlamaktı.” ifadelerini kullandı.

‘Şehit cenazeleri siyasete alet ediliyor’

Özdağ, Erdoğan’ın AKP Rize il kongresinde şehit annesini arayıp sesi dışarı vermesi konusunda, “Maalesef artık ülkemizde şehit cenazeleri bile siyasete alet edilir olmuştur. 13 şehidin olduğu bir ülkede milli yas ilan edilmesi ve tüm hükümet yetkililerinin hesap vermesi gerekirken maalesef Cumhurbaşkanı, partisinin il kongresinde gülücükler saçıyor ve acılı anneye sabır dilemekle yetiniyor. Üstelik de “Son operasyonumuzda neticeyi alamadık ve o da şehitler zincirine ilave oldu” diyerek kendisi de operasyonun başarısız olduğunu kabul ve beyan etmiştir.” diye konuştu.

‘Şehitlerimiz Cumhurbaşkanını Mısırlı Esma kadar kederlendirmiyor’

“Partili cumhurbaşkanlığının etkisini tüm hızıyla görmeye devam ediyoruz ve ne yazık ki 13 şehit, Cumhurbaşkanını Mısırlı Esma kadar kederlendirmiyor.”

‘HDP kapatılmalıdır’

Özdağ HDP’nşn kapatılması gerekliliğini belirtti ve “Bunun dışında, şunu rahatlıkla söyleyebilirim, HDP’nin kapatılması için yeni bir süreç başlatılırsa, Türk milletinin bir vekili olarak ilk imzayı vereceğim. Çünkü HDP, PKK’nın yaptığı her şeyden sorumludur. HDP, eğer bir siyasi parti ise diğer partiler nedir? Eğer diğer siyasi partiler parti ise, HDP’nin bir siyasi parti olarak kabul edilmesi mümkün değildir. HDP’yi kapatırsak terör yine de devam eder diyenler doğru söylemektedir. Fakat, bu bakış açısı oldukça sıkıntılıdır. Bir katil, nasıl olsa yine de cinayetler devam edecek diye cezasız bırakılabilir mi? Devletler koydukları kuralları uygularlar. Bugün eğer kanunlar uygulansa HDP’nin açık kalması mümkün değildir. Sadece bir ilçe başkanlığından çıkan deliller HDP’nin kapatılması için yeterli olacaktır. Birçok ülkenin Türkiye’ye karşı ikiyüzlü ve tutarsız tavrına rağmen Türkiye’nin HDP’nin kapatılması hususunda gerekli adımları atması, her şeyden önce hukuken bir gerekliliktir. Elbette bunun dış politikada bazı yansımaları olacaktır. Fakat terörizme karşı mücadele, sıfır tolerans ve kararlılıkla sürdürülmelidir. Daha açık bir ifadeyle, terör örgütünün terörize edilmesi gerekmektedir!” açıklamasını yaptı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!