Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır?

Bir duyu olmanın ötesinde kokunun hayatımızdaki önemi oldukça büyüktür. İnsan zihninin görsel ve işitsel hafızası olduğu gibi bir de koku hafızası vardır. Bu hafızanın oldukça çeşitli işlevleri vardır. Bu nedenle de binden fazla koku alıcısına sahip bir burnumuz vardır. İnsanların 10 binden fazla kokuyu  ayırt edebildiğine dair önemli bilimsel çalışmalar bulunur.

Her ne kadar kokuları keskin ve kolay bir şekilde ayırt edebilsek de bunları isimlendirmekte kimi zaman zorlanabiliriz. Ancak koku hafızasının önemi ve işlevi kokuların adlarında değil, tetiklediği beyin merkezleriyle ilgilidir. Kokunun, hafıza üzerindeki etkileri konusunda çok sayıda çalışma yapılmıştır. Bunları sonucunda ise koku hafızası üzerine çok değerli bilgiler elde edilmiştir.

Kokular insan zihninde olaylar, kişiler ve anılarla kolayca eşleşebilirler. Bu sebeple duyulan ve bilinen bir parfüm kokusu insanı yıllar öncesine anında götürebilir. Tam olarak bundan dolayı da ulusal ve küresel çapta kokunun bu etkisinden yararlanılır. Mağazalarda, parfümlerde ve çeşitli ticari alanlarda insan zihninde yer edinmek için farklı kokuların kullanıldığı görülebilir.

Koku Hafızası Nedir?

Bir tanımlama yaparak koku hafızası nedir sorusuna yanıt almak mümkündür. Koku hafızası; duyulan kokuların beyinde çeşitli anıları ve insanları çağrıştırması olarak tanımlanabilir. Bu konuyla ilgili olarak önemli araştırmalar yapılmış ve objektif bilgiler edinilmiştir.

Kokunun bu etkisinden yararlanan parfüm markaları ise insan zihninde kalıcı olmayı hedefler. Bu alanda başarılı oldukları da söylenebilir. Kimi zaman yolda yürürken duyulan bir koku, uzun yıllar öncesinin anılarını veya tanınan bir kişiyi kolayca çağrıştırabilir.

Bu etkiyi yapan parfüm orjinal olduğunda ise bu hafızaların daha keskin bir şekilde canlandığı söylenebilir. Serbest parfümlerin kokuları birbirine benzediğinden anılar muğlak olabilir. Ancak orijinal parfümlerden alınan kokular hafızaya daha net bir şekilde kayıt edilirler.

Parfümler Koku Hafızasını Nasıl Etkiler?

Koku hafızasının etkisinden en çok nasibini alanların parfüm üreticileri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Elbette burada olumsuz bir amaç olmadığı belirtilmelidir. Parfümler koku hafızasını nasıl etkiler sorusu cevaplandığında bu durum daha net anlaşılabilir.

Kokuların insan zihnindeki anıları ve kişileri çağrıştırma etkisi bilimsel olarak ispat edilmiştir. Bu bağlamda insanların kullandığı parfümlerin kokusu ile o kişiyle yaşanan anılar hafızaya net bir şekilde kayıt edilebilir. Söz konusu parfüm orjinal olursa anıların veya kişilerin çok da belirgin olarak kaydedildiği söylenebilir.

Zaten orjinal parfüm fiyatları da bu etkiyi doğrular niteliktedir. İnsanların hayatında bu kadar önemli etki yapabilmek için elbette kaliteli esanslar kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde hafızalarda kalıcı bir etki ortaya çıkarılabilir.

Parfüm kokuları insanların zihninde çok kolay eşleşmeler kurabilirler. Bu durum koku hafızası olarak tanımlanabilir. Bu yüzden sevilen bir kişiyle aynı parfümü kullanan kişiler bizi o kişiye yaşadığımız anılara götürerek duygu dolu anlar yaşatabilir. Bu etkinin alınabileceği orjinal parfüm fiyatları ise farklı bütçelere hitap edebilecek şekilde düzenlenir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!