Ordu Felaketi Yaşadı, AKP ve MHP’liler Vatandaşa Para Yardımını Reddetti

featured

Karadeniz Bölgesinde yaşanan ve birçok ili etkileyen sel felaketinden etkilenen illerin başında Ordu yer aldı. Yaşanan selde bir yurttaş hayatını kaybetti, iki yurttaş kayıp. Ordu’da toplam 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç selden etkilendi. Sel nedeniyle dükkanları su basmasıyla esnafların ürünleri kullanılamaz hale geldi.

“İki asgari ücret yardım yapılsın”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin belediye meclis toplantısı dün yapıldı. Toplantıda da ana gündem, altyapıya yapılmayan yatırımlar ve ihmaldi. CHP Grubu, toplantıya, “Temmuz ayı içerisinde iki asgari ücret yardım yapılması ve temmuz ayında su ücreti alınmaması önerimizin meclis gündemine alınarak karara bağlanmasını arz ederiz” önerisiyle geldi.

‘Sel sadece Ordu’yu vurmadı’ savunması

Önergenin meclis gündemine alınması oylanırken AKP’li Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Sel sadece Ordu’da olmuyor. Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşanan afetlerde hükümetimiz, afetlerin yaşandığı bölgelerde bu tür çalışmaları zaten yapıyor… dolayısıyla önergenin gündeme alınmasının yararı olmayacak” diyerek karşı çıktı.

AKP ve MHP’li Meclis üyeleri reddetti

AKP’li Demirci’nin konuşması üzerine CHP Altınordu Belediye meclis üyesi İlker Sami Torun, AKP’li OBB’nin daha önce yangından etkilenen yerler için OBB Meclisi’nden oy birliği ile yardım kararı aldığını hatırlatarak, “Sonuçta vatandaşın yararı için olan bir önerge bu” dedi. Bu tartışmaların ardından önerge meclise sunuldu. Teklif, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. 75 üyesi bulunan Meclis’te AKP 59, MHP ise 5 üyeye sahip.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!