On ülke Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulundu

On ülke Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu

Ankara’daki Almanya, ABD, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçiliklerinin ortak açıklamasında, “bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız” görüşüne yer verildi.

Aralarında ABD, Almanya ve Kanada ve İskandinav ülkelerinin de bulunduğu 10 ülke, “Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması” çağrısında bulundu.

Ankara’daki Almanya, ABD, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri, dört yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala ile ilgili ortak bir açıklama yaptı.

ABD büyükelçiliğinin internet sitesinde yayımlanan ortak açıklamada, Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçtiği hatırlatılarak, “Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir” dendi.

Açıklamada, “Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız” görüşüne yer verildi.

Açıklamada, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz” dendi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!