Omicron Haberleri Kripto Pazarını Korkuttu!

Omicron Haberleri Kripto Pazarını Korkuttu!

Omicron piyasaları sarstı.  Önceki varyantlara göre çok daha bulaşıcı ve aşıya dirençli olduğu düşünülen Omicron, hisse piyasalarından petrole, kripto paralardan tahvil getirilerine birçok varlık sınıfında düşüşlere yol açtı.

 

Dünyanın bir numaralı dijital varlığı olan bitcoin, yeni Omicron koronavirüs varyantına ilişkin korkuların küresel yatırımcıları paniğe sürüklemesiyle, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 69.000$’dan %20 oranında düşerek ayı piyasası bölgesine girdi.

Bitcoin fiyatı, günlük yaklaşık %8’lik bir düşüşe işaret ederek 54.000 $’ın altına düştü. 54.321 dolara gerileyen düşüş, Ekim ayının başından bu yana en düşük seviyesine getirdi.

Diğer kripto para birimleri de düştü, ikinci en büyük olan eter %10’un üzerinde düşüşle 4.059 dolara ve XPR %9,9 düşüşle 95 sentin altına düştü. Dogecoin gibi diğerleri %8.3 düşerken shiba inu yaklaşık %5 düştü.

Büyük düşüş, koronavirüsün yeni, ağır mutasyona uğramış bir varyantına bağlanıyor. Omicron adlı yeni tür, ilk olarak Çarşamba günü Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirildi.
Yeni varyantla ilgili artan endişeler, Güney Afrika’dan ve birkaç komşu ülkeden uçuşların giderek artan sayıda ülke tarafından yasaklanmasıyla birlikte, dünya genelinde derhal katı seyahat yasaklarına yol açtı.

Haber aynı zamanda daha riskli varlıklarda satışları tetikledi ve dünya genelinde borsalar bu haftanın başlarında düşüş kaydetti. ABD Hazine getirileri keskin bir şekilde düşerken, tahvil getirileri fiyatlara ters yönde hareket etti. Avrupa hisse senetleri bir yıldan uzun süredir en kötü seansını yaşarken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri keskin bir düşüş yaşadı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!